Nagyon rossz hír érkezett Milák Kristófról – erre rámehet az olimpiai indulás is

2023. október 18. 14:02

Az olimpiai bajnok úszó jelenleg nincs versenyzésre alkalmas állapotban.

2023. október 18. 14:02
Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én.
MTI/Derencsényi István

Nem indul a hétvégi, Duna Arénában rendezendő világkupán a magyar úszósport egyik legjobbja, Milák Kristóf – mondta el edzője, Virth Balázs a Nemzeti Sport megkeresésére

„Kedden Kristóf közölte velem, hogy egyelőre nem akar versenyezni. Csak akkor szeretne indulni versenyen, ha olyan állapotba kerül, hogy ennek van értelme. Ezzel mondjuk messzemenőkig egyetértek”

 – fogalmazott a szakember. Ennél konkrétabb indoklás nem hangzott el, azonban a lap szerint az elmúlt hetekben nem túl jó hírek érkeztek Milákról, amelyek arról szólnak, hogy az olimpiai bajnok úszó nem edz rendszeresen, sokszor kihagy tréningeket. 

„Kristóf nemrég rövid interjút adott egy rendezvényen, s ott úgy fogalmazott, hogy bár újra edzésbe állt, még nem azzal az erőfeszítéssel, amivel szokott. És ez így is van. Sem az edzések száma, sem a megtett méterek terén nem állunk jól – a tavaly ilyenkori időszakhoz képest a felénél tartunk... Néhány hete azt mondtam, azért vagyok bizonytalan a budapesti világkupa-viadalt illetően, mert Kristóf az ötven méterhez még nem elég erős és gyors, a kétszázhoz pedig nincs meg az állóképessége. Jelen pillanatban még jól edzhető állapotban sincsen.” – mondta el a lapnak edzője.

Milák Kristóf tavasszal még két külföldi edzőtáborban is részt vett, és jó teljesítménnyel tréningezett, majd az áprilisi kaposvári országos bajnokságon is jól szerepelt, 100 és 200 méter pillangón is megúszta az olimpiai részvételhez szükséges szintet. De ezt követően komoly változás történt, ugyanis

Milák eleinte csak elmaradozott az edzésekről, majd júniusban bejelentette, hogy nem indul a júliusi világbajnokságon, mert erőt kell gyűjtenie. 

Szeptemberben bejelentette, hogy visszatér, és edzésbe is állt, azonban továbbra is rendszertelenül edzett. Virth Balázs szerint közös munkájuk első másfél éve minden téren rendben volt, és elmondta, hogy azt a Milák Kristófot szeretné visszakapni, akivel akkor jól együtt tudott dolgozni. 

A szövetségi kapitány, Sós Csaba kevésbé pozitívan látja az úszó helyzetét. Úgy fogalmazott, „Kristóf nekem nem jelezte, hogy nem kíván indulni a budapesti világkupaversenyen, edzője, Virth Balázs viszont igen. Meglepetésként ért a közlendője, vártam ugyanis Kristóf visszatérését – nyilatkozta a kapitány. – Kristóf jelenleg a vágányok között zakatol, de úgy látom, a váltót rossz irányba állítja. Ha ezen a vágányon marad, nem jut sehová. A párizsi vonat másfelé megy...”

Nyitókép: MTI/Derencsényi István 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. október 19. 07:30
Tisztelt zsolti123 és tisztelt lauderstetonis-2! A jószolgálati nagykövet Roger Moorenak a posztra felkért Kovács Ágnessel kitűzött megbeszélése ütötte a WADA doppingellenőrök véletlenül éppen akkori ellenőrzését. A doppingellenőrök szóban elengedték Kovács Ágnest a fontos találkozóra a vizsgálati anyag átadása után, hogy rendben, vége az ellenőrzésnek. Utólag mégis doppingbotrányt csináltak arra hivatkozva, hogy nem adott le elég anyagot a vizsgálathoz, és ez doppingvétség. Ezzel Kovács Ágnest mindkét területen lenullázták. Ez csak egy a számos ügy közül, nagyon változatos ügyek voltak. Az elcsábítás, buliztatás a döntő pillanat előtt egyszerűbb történet, de súlyosabb eset is előfordult. Nem kifizetődő naivnak lenni. Feltűnő személyiségváltozás vagy az addigi egyéniségre nem jellemző depresszív tünetek megjelenése is gyanakvásra adhatnak okot. Tisztelettel!
Ehetős Odó
2023. október 18. 20:03
Lehet, hogy már fárasztja vagy unja. Nem csodálom, rettenetes egy sport. Az eddigi remek eredményeit úgysem lehet már elvenni tőle, azokkal beírta magát az úszósport történelmébe.
gyaloggos
2023. október 18. 17:55
contractor-2 ! IGEN vegyük úgy! ENNYI volt, DE AZ ENNYI is FANTASZTIKUS volt!
ipolypart2
2023. október 18. 16:52
Hasonló volt Gyurta Dani is. Lehet, hogy Kristöf is kiégett, túlhajtották. Reméljük a legjobbakat. Bármi is lesz, kívánok neki egy szép életet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!