Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Angol legenda Szoboszlairól: Ha nem játszik jól, akkor is húzza a csapatot

2023. október 10. 13:43

„Steven Gerrard óta nem volt hasonló középpályásunk, azért a sok vele kapcsolatos összehasonlítás, és bár Szoboszlainak még fejlődnie kell, hogy megközelítse azt a szintet, nagyon jó úton halad” – mondta a magyar játékosról Jamie Carragher.

2023. október 10. 13:43
London, 2023. szeptember 30.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Son Heung-min, a Tottenham Hotspur játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban.
MTI/EPA/Neil Hall

„Ragyogó futballista” – dicsérte Szoboszlai Dominikot az nso.hu tudósítása szerint Jamie Carragher, a Liverpool korábbi védője, aki mostanában a Sky Sports szakértőjeként dolgozik.

Már most a Premier League legjobb játékosai közé tartozik, olyan futballista, aki ha nem lenne a pályán, mindenki nagyon hiányolná. Ezt nemcsak a kreativitása és a rúgótechnikája miatt mondom, hanem a fizikai jelenléte kapcsán is. Tetszik az a sebesség és erő, amit a pályára visz, ahogy belemegy a párharcokba, s ha nem játszik jól, akkor is húzza a csapatot. A Liverpool megújult középpályája nagyon ígéretes, kreatívabb a korábbinál, Szoboszlai távoli lövéseiben pedig mindig benne van a veszély. Steven Gerrard óta nem volt hasonló középpályásunk, azért a sok vele kapcsolatos összehasonlítás, és bár Szoboszlainak még fejlődnie kell, hogy megközelítse azt a szintet, nagyon jó úton halad” – mondta a legendás angol futballista.

A júliusban Liverpoolba igazoló magyar játékos valósággal berobbant a Premier League-be: az összes bajnokit végigjátszotta a vörösöknél, egy gólt szerzett a bajnokságban és egyet a Ligakupában, valamint számos kulcspasszt osztott ki. Labda nélküli játékban és szerelésben is csapata legjobbjai közé tartozik, emellett 83.6 megtett kilométerrel ő futotta a legtöbbet hét forduló alatt az egész bajnokságban. 

Ha még ez nem lenne elég, a Wolverhampton elleni meccsen minden idők második leggyorsabb Premier Leauge-sprintjét is sikerült megvalósítania, amikor 36.76 km/órával száguldott vissza egy labdavesztés után. Ezt csak a Manchester City szárnyvédője, Kyle Walker tudta lepipálni az angol bajnokság történetében, aki egyszer 37.31 km/órával repesztett.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. október 10. 16:52
Szuper vagy Domi! Hajrá, csak így tovább.
Mandiner444hu
2023. október 10. 13:44
Dominik térdelve lelkesít
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!