Csaknem kilencmillió követőjének hirdeti Isten igéjét Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa

2023. augusztus 23. 18:04

Alisson Becker, a vörösök 30 éves kapusa szinte minden Instagram-posztjában Istent és Jézust dicsőíti, s az édesapja tragikus halálát is a hite által tudta feldolgozni.

2023. augusztus 23. 18:04
Sal Endre
Sal Endre

A liverpooli öltözőben már nem meglepetés, hogy a csapat BL-győztes kapusa minden sikerét Istennek köszöni meg. Olyannyira nem, hogy az együttes holland védője, Virgil van Dijk egy esetben „szent kapusnak” hívta a hálóőrt nyilvánosan, s ebben nem volt semmi gúny. Alisson Becker abból sem csinál titkot, hogy hívő emberként (egy középosztálybeli katolikus családban született Brazíliában) a csapattársaival is elbeszélget Istenről. Egy interjúban azt is elmondta, 

nagyon érdekes eszmecseréket folytat a Liverpool csatárával, Mohamed Salah-al, aki közismerten muszlim vallású. 

Az öltözőben az sem okozott meglepetést, amikor Becker és a csapat másik brazil légiósa, Roberto Firmino (ő a nyár folyamán igazolt Szaúd-Arábiába) egy olyan közös videót posztolt, amelyen Becker jelenlétében, egy medencében keresztelték meg Firminhót. 

A brazil kapus rendszeresen olvassa a Bibliát, erről képet is megosztott a követőivel. Fotó: Instagram/alissonbecker

Manapság ritka kivételnek számít, ha egy híres sportoló nyilvánosan felvállalja a hitét. Alisson közéjük tartozik. A 8,6 milliós követőnél járó Insta-oldalán szinte minden posztjában Istenre vagy Jézusra hivatkozik, nekik ad hálát. 

Legutóbb egy olyan grafikát posztolt, amelyen ő, a gyermekei, az elhunyt édesapja és a háttérben pedig Jézus szerepel. 

A képet egy brazil művész készített számára. Ezzel a fotóval emlékezett meg apák napján az édesapjáról, aki 2021-ben, Brazíliában hunyt el csupán 57 évesen. Letaglózta a kapust és családját a halálhíre, hiszen nem volt beteg, egy tóba fulladt bele Brazíliában. A poszthoz Alisson Becker mélyen hívő felesége, Natalia Becker is hozzá szólt: „Boldog apák napját, a legjobb apukának, akit a gyerekeim kívánhatnak maguknak. Hiányzik, aki példát adott neked” – fogalmazott a kapus felesége, aki három közös gyermeküknek adott életet.

Ezzel a grafikával emlékezett az elhunyt édesapjára a Liverpool kapusa. A háttérben Jézus is feltűnik rajta. Forrás: Instagram/alissonbecker

A Liverpool hálóőrének hite nem csak annyiban merül ki, hogy más játékosokhoz hasonlóan az ég felé mutat teátrálisan a góloknál. Amikor 2019-ben a Liverpool megnyerte a klubfutball csúcsát, a Bajnokok Ligáját, egy olyan pólóban ünnepelt, amelyen csupán egy kereszt és egy szív szerepelt. Magát amúgy nem tartja vallásos embernek, meg is magyarázta egy korábbi interjúban, hogy miért: 

„Krisztus követője vagyok. Jézus sokkal több, mint a vallás.”

Szoboszlai Dominik csapattársa azt is elmondhatja magáról, hogy ő az első liverpooli kapus, aki mezőnygólt szerzett. A jeles esemény két éve történt, a West Bromwich Albion elleni bajnoki találkozón. Alisson Becker a hosszabbítás pillanataiban rohant fel az ellenfél kapujához és fejjel talált a hálóba. A meccs után aztán nem magát méltatta, hanem Istennek adott hálát: „Ma a fejemre tette a kezét, áldottnak érzem magamat” – mondta a kapus, aki rendszeresen a Bibliából tesz ki idézeteket. Meg is indokolja, hogy miért. Szerinte ugyanis azért vagyunk a földön, hogy Isten igéjét hirdessük.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kürti Gábor
2023. augusztus 23. 21:00
Gakpo is.
kizokkentido
2023. augusztus 23. 20:20
Jót és rosszat is szokás Istenre fogni, csakhogy ő szabad akaratot és cselekvést adott, vagyis nem kesztyűbábnak használja az embereket.
Ugandai Bubu
2023. augusztus 23. 19:52
BLM-t dicsőíti, mint Szoboszlai? Jók a képen a kommunista úttörők. Gondolom, Jézus volt az első kommunista...
di78
2023. augusztus 23. 19:16
Majd amikor posztolja az instán Rómabeliekhez írt levél 1.26 és 1.27 verseit és Mózes3 18.22, na majd akkor elhiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!