Klopp: Szoboszlai Dominik bizonyította, mennyire, de mennyire jó játékos

2023. augusztus 20. 16:05

Ismét elismerően szólt a Liverpool trénere a magyar játékosról.

2023. augusztus 20. 16:05
Szoboszlai Dominik a Liverpool középpályása

Jürgen Klopp ismét elismerőleg szólt Szoboszlai Dominikról. A Bournemouth elleni 3-1-es győzelem után pedig nem csupán szavakkal magasztalta, tettekkel is bizonyította, mennyire bízik a magyar játékosban. MacAllister kiállítása után Klopp Szoboszlaival beszélte meg a Liverpool taktikáját emberhátrányban – írta a Magyar Nemzet.

A lap felidézte, hogy a Liverpool–Bournemouth (3-1) mérkőzés fontos jelenete volt, amikor a játékvezető az 58. percben kiállította MacAllistert. Jürgen Klopp, a hazaiak mestere ekkor Szoboszlai Dominiket hívta ki az oldalvonalhoz, hogy megbeszélje vele a taktikát emberhátrányban. Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere az Index helyszíni tudósítójának úgy fogalmazott, Szoboszlai személy szerint ebből még hasznot is húzott, mert megnyílt a Bournemouth védekezése, s Szoboszlai tudta kamatoztatni a képességeit.

„Nagyszerű képességei vannak”

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Jürgen Klopp ugyancsak méltatta Szoboszlai Dominikot, megjegyezve, hogy a Chelsea ellen is jól játszott, de a Bournemouth ellen még jobb teljesítményt nyújtott.

„Néha kicsit vissza kellett fognunk, azt érezte, van még benne erő, ezért futott volna minden labdáért, de Alexis kiállítása után a dupla hatos tengelybe került be, és ezért rá kellett szólnom néha. De általánosságban véve olyan szintet hozott, ami tökéletes bizonyítéka annak, mennyire, de mennyire jó játékos. Az, hogy a harmadik gólban is főszerepet tudott vállalni, szintén fontos dolog” – húzta alá az edző.

Nagyszerű képességei vannak a helyzetek befejezésére is, 

ebből eddig még kevesebbet mutatott, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több ilyen lövést látunk tőle” – jellemezte Klopp Szoboszlait.

Szoboszlai a meccs után azt mondta, ugyan sohasem elégedett teljesen önmagával, de örül, hogy jó teljesítményt nyújtott. A meccs után gesztusként mezt cserélt a Bournemout magyar válogatott játékosával, Kerkez Milossal – írta a Magyar Nemzet. A Liverpool a következő mérkőzését augusztus 27-én a Newcastle vendégeként játssza.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csányi Gyuri
2023. augusztus 20. 22:27
https://www.liverpoolfc.com/news/liverpools-carlsberg-player-match-v-bournemouth-revealed
Takagi
2023. augusztus 20. 19:51
Kiemelkedő akarat, tudás, fejlődni akarás. Hajrá Domi!
Zolotarjov
2023. augusztus 20. 18:16
A ,,bestia,,..:)
Zolotarjov
2023. augusztus 20. 17:20
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!