Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

Úgy vertük el a litvánokat, ahogy minket vertek annak idején

2023. június 21. 07:01

Írjuk le: hatvanezer ember előtt játszottunk a FIFA rangsor 140. helye környékén tanyázó litvánokkal.

2023. június 21. 07:01
null
Kovács Gergő

Mintha már láttam volna. Egészen biztos, hogy láttam már ezeket a képsorokat. Aztán leesett hazafelé, a Dózsa György úton.

Úgy vertük el a litván válogatottat, ahogy az erős európai válogatottak vertek minket évről évre, annak idején.

Abban a nem is olyan távoli, fájdalmas múltban voltak ugyan villanásaink az Európa-bajnoki selejtezők ragadozói ellen, néha elhitettük magunkkal, hogy van keresnivalónk, mert el akartuk hinni, hogy szerencse kérdése az egész, de valójában a földbe döngöltek minket – ha nem is mindig kaptunk 3-4 gólt, mégis egyértelmű volt, hogy a másik erősebb, gyorsabb, telt ház előtt játszik odahaza és a klasszisai majd eldöntik a mérkőzést.

Most mi voltunk az a másik.

Azzal fejeztük be a Montenegro elleni döntetlen után, hogy az idényvégi játékon felülemelkedve, Litvánia ellen újra tegyük egyenesbe magunkat. Megtörtént, köszönjük. Erősebbek, gyorsabbak voltunk, és az egyik topligásunk eltüntette a kérdőjeleket.

Igen, nyerhettünk volna többel is, néggyel, öttel, de nem így nyertünk, és akkor mi van? Az van, hogy a Budapesten szanaszét focizott bolgárok közben ikszeltek a sokak által már elsőként „kijuttatott” szerbekkel, így vezetjük a csoportot.

És az a stadion, az a hatvanezer. Írjuk le: telt hát előtt játszottunk Európa-bajnoki selejtezőt Budapesten a FIFA rangsor 140-150. helye környékén tanyázó litvánokkal. A nézőszám, egyszerre zavarba ejtő és káprázatos. Meg kell ezt magyarázni? Nem.

Azért jöttek ki, mert minden szar? Nem. Azért jöttek ki, mert minden jó? Nem.

Akkor miért jöttek ki? Ezt a kérdést nyitva hagyom: válaszolja meg mindenki, saját lelkiismerete szerint.

Ilyenkor az életképek bevésődnek, az érzékelés kitágul, és minden apróságnak jelentőséget tulajdonítunk.

„Piros a cipője, hát nem csodálatos az a piros cipő?”

„McCarthy meghalt, jah, nekem is ő volt a legnagyobb, Isten nyugosztalja.…”

„Góól, góól, Sallai, Sallai!”

„Zoli, távolítsd már el a söröspoharat az arcomból…”

A színek visszajöttek, megint a miénk a világ. Szeptemberben irány Belgrád, októberben magyar-szerb a Puskás Arénában, a másik csoportfavorit ellen. Minden lehetséges.

 

Nyitókép: A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött. MTI/Vasvári Tamás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2023. június 21. 21:09
És aki latja a rengeteg boldog mosolyú gyereket a stadionban,fiút lányt vegyesen! Nagyon jó érzés! A balosok meg kapjanak agyvérzést!
18.0 fok
2023. június 21. 14:36
érdekes, hogy a 0-0-ás szégyen után senkinek nem jutott eszébe semmi a suttyó fideszpropagandában... most viszont, hogy egy nbII-es erősségű csapatot két góllal vertünk...
monuskaroly
2023. június 21. 11:31
Még a 6:0 is a litvánoknak lett volna hízelgő eredmény. Ennyi helyzetet nem lenne szabad kihagyni!!!
antioxi
2023. június 21. 11:23
Ott voltam, fantasztikus volt !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!