„Menni kellett volna, mint az állat, és megdögleni a pályán a sikerekért!” – a kiesés után a Vasas elkeseredett legendái a Mandinernek

2023. május 19. 14:12

Már hetekkel az NB I-es szezon zárása előtt kiderült: a piros-kék klub sereghajtóként búcsúzik az élvonaltól. Mi lehetett az ok, és miként élték át a kudarcot? Erről is vallanak a klub korábban sok sikert megélt játékosai.

2023. május 19. 14:12
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Juhár Tamás, a Vasas korábbi válogatott hátvédje: Azok a boldog kilencvenes évek!

Vasas-szurkolóként természetesen nagyon rosszul élem meg ezt a gyenge szereplést, de szerencsére nem nekem kell eldöntenem, hogy mi vezetett idáig, hanem azoknak a vezetőknek, akik eddig sem sajnálták az időt, a pénzt és az energiát annak érdekében, hogy minél jobb legyen az együttes. 

Akik a csapat közelében vannak, pontosan láthatták, hogy az elmúlt szezonban mi az, ami működött, és mi nem. Éppen ezért

remélem, hogy az NB II-ben, megtisztulva, elindul fölfelé a Vasas,

és ugyanolyan szerethető közeg és hangulat lesz a Fáy utcában, mint a mi időnkben, a kilencvenes években! Persze, hogy ez így legyen, jönnie kell a sikereknek is – ezt a kettőt kellene valahogy összeboronálni… 

Nem volt mindig meg az összhang a szakmai stáb és a játékosok között sem Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nem volt mindig meg az összhang a szakmai stáb és a játékosok között sem Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mészöly Géza, a Vasas korábbi válogatott hátvédje és vezetőedzője: A futballisták nem voltak annyira motiváltak, és nem alkottak egy igazi Vasas-családot…

Az idény elején mindenki a nagy nevekből, a játékoskeret összetételéből indult ki, ezért is hatalmas csalódás a gyenge szereplés. A futballisták talán nem voltak annyira motiváltak, és nem alkottak egy igazi Vasas-családot, amely nem is olyan régen még jellemezte a Fáy utcai közeget. Fontos, hogy a játékosok egymásért is tudjanak küzdeni, talán ez is hiányzott ebben a szezonban. 

Bármennyire nem vagyok mostanában a klubhoz közel, természeten nekem is fájt a kiesés, hiszen mindig szorítok a Vasasnak! 

Abszolút kiállok Nagy Miklós sportigazgató mellett is, hiszen történt, ami történt, rajta végig látszott, hogy szívvel-lélekkel dogozik. Nyilván ő is hibázott, gondolom, ezt belátja, de nem lehet egyedül elvinni a balhét. A tévedésekből tanulva a következő szezonban csak az maradhat a klub háza táján, akik a vezetőkhöz hasonlóan mindent megtesznek a sikerekért, hiszen azonnal vissza kell kerülni az NB I-be! Még egyszer nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy négy évig a másodosztályban ragadjon a csapat…

Simon Antal, a Vasas korábbi középpályása és vezetőedzője: A játékosállomány és a szakmai stáb hibás összetétele - idáig vezetett…

A jelenlegi Vasast egy egyszemélyes vezetés uralja, hiszen Nagy Miklós szakmailag és gazdaságilag is mindent magára vállalt, és ez bizony felőrölte őt. Jelen pillanatban a Vasas-kötődésű és -érdekeltségű személyek nem nagyon vannak jelen a Fáy utcában, úgy gondolom, ez egy tradicionális klubnál nem így kéne működjön, a régi nagyokat foglalkoztatni kellene.

Félreértés ne essék, nem savanyú a szőlő nem vágyom semmi pozícióra, nem is Budapesten élek már. Egyébként az utolsó pillanatig azt hittem, hogy ezzel a játékosállománnyal, és ezzel a gazdasági háttérrel (amellyel az élvonal első felébe tartozott a klub), a piros-kékek megőrzik az NB I-es tagságukat, de sajnos a játékosállomány és a szakmai stáb hibás összetétele és kiválasztása – idáig vezetett…

A csapatkapitány, Berecz Zsombor kezdeti lendülete is elfogyott a végére Fotó: MTI/Vasvári Tamás
A csapatkapitány, Berecz Zsombor kezdeti lendülete is elfogyott a végére Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Váczi Zoltán, a Vasas korábbi válogatott középpályása: A pénzszórás ellentéteket szült az öltözőben!

Sok összetevője vannak, hogy ennyire gyengén szerepelt a csapat. A szezon előtt és közben 38-40 játékost igazoltunk, a vezetők ész nélkül szórták a pénzt, amely már eleve ellentétet szült az öltözőben, akár a játékperceket, akár a fizetésbeli különbségeket vesszük figyelembe. 

Bőven elég lett volna egy 15-18 fős keret, a legtehetségesebb fiatalokkal kiegészülve, arról nem is szólva, hogy a magukat sztároknak képzelt futballisták teljesítménye (gondoljunk csak Radó Andrásra, Pekár Lászlóra vagy az azóta már eligazolt Bobál Gergelyre) messze elmaradt a várakozástól, és sajnos a csapatkapitány, Berecz Zsombor is csupán az első öt fordulóban játszott jól, utána beleszürkült a mezőnybe.

Pedig ha valaki felveszi egy gazdag hagyományokkal rendelkező klub mezét, mennie kellett volna, mint az állat, és megdögleni a pályán a sikerekért! 

Legfőképpen ezt hiányoltam! Természetesen szakmai hibák is előfordultak: az első edzőváltás után (a Mezőkövesdre távozott Kuttor Attila helyett Kondás Elemér érkezett) az addig gólerősen játszó Holender Filip érthetetlen módon kikerült a kezdőcsapatból, és a védelem összetétele is megváltozott. Kívülállóként úgy nézett ki, mintha ki szeretnék csinálni a Vasast.

Engem is rendkívül rosszul érintett ez a gyenge szereplés: az elején még kijártam a meccsekre, a B-középben szurkoltam, aztán azt vettem észre, hogy a leglelkesebb szurkolók is szép fokozatosan elfordultak a csapattól. Ahhoz, hogy minél előbb visszakerüljön a Vasas az NB I-be (nem lesz könnyű) „nyugdíjas sztárokra” és olyan labdarúgókra nincs szükség, akik nem tudnak szívvel-lélekkel hajtani!

Nyitókép: A bajnok Ferencváros otthonában legalább összejött egy siker: egy döntetlen... Kép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. május 20. 11:58
A Vasas-t az NB I-be való feljutása után valakik--nem tudom kik--FELPUMPÁLTÁK EGY NAGYCSOMÓ, nevezzük igy "korábbi"(!!!) "nagyság"-gal--legalábbis magyar NB I szintű "nagyságokkal"--Novotny-tól Otigbá-n át Feczesin-ig, Márkvárt-ig, Sillyé-ig és sok más "neves"-nek mondott futballistáig--nyilván KEMÉNY ÉS VASTAG PÉNZEKÉRT. Amitől a pénzt odafeccölők azt remélték minimum NB I -es középcsapat lesz a Vasas....Hár alaposan "ráfaragtak a sompolygásra", mert BELETRAFÁLVA A KÖZEPIBE: GYÁRTOTTAK EGY TOTÁL JÁTÉKOSTEMETŐT(!!!), HISZEN A MOSTANI VASASBAN MÉG AZ IS ELFELEJTETT FUTBALLOZNI, aki korábban valóban "igazi spiler" volt--pl. Berecz--csak éppen másütt.
Micó
2023. május 20. 07:39
Gyáva szar taktikával csak kiesni lehet.
Dr. Greta Grünberg
2023. május 19. 18:42
A lényeg, hogy színes csapatok legyenek, a kis lurkók szurkolhassanak fekete sztároknak is.
Előre66
2023. május 19. 17:42
Váczi Zolinak természetesen igaza van! Szerény megjegyzés: Anno neki is úgy kellett volna menni mindig, mint az állat, és akkor Barcelonában futballozhatott volna. Ja, és ez nem vicc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!