Tavaszi csoda: újra nyert a Fradi! Ferencváros – Budapest Honvéd 3-0

2023. április 15. 21:51

Öt nyeretlen mérkőzés után a kispesti rivális ellen fordult a kocka: a bajnokcsapat magabiztosan győzött!

2023. április 15. 21:51
null
Vámos Tamás

Mint arról már több alkalommal írtunk, a Fradi nem akármilyen hullámvölgyben várta a kispestiek elleni mérkőzést, hiszen az utolsó tíz tétmérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni a csapat.

és négy helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatot. A két együttes Pintér Csaba játékvezető kezdő sípszavára a következő összeállításban lépett pályára:

FTC: Dibusz – Pászka, Knoester, Kovacevic, Civic - Sigér – Zachariassen, Marquinhos, Tokmac – Ryan Mmaee, Traoré

Honvéd: Dúzs – Szabó A. Prenga, Capan, Gomis, Tamás K. – Eördögh, Mitrovics, Kocsis D. – Lukics, Domingues

Mindenesetre a 6. percben Honvéd-helyzettel kezdődött a találkozó: Tamás Krisztián szögletét Prenga középről ráfejelte, Dibusz magabiztosan védett.

Ezt követte két Civic-szöglet, a második azért jelentett veszélyt, mert a Zachariassennel ütköző Dúzs Gellért sokáig a földön maradt, végül a fiatal kapus tudta folytatni a játékot.

Egészen a 20. percig kellett várni a következő izgalomra: ekkor egy kitűnő Tokmac – Traoré – Zachariassen összjáték után a norvég légiós került helyzetbe, de azért sem tudta gólra váltani a lehetőséget, mert Capan hátulról kicsit meglökte. Balszerencséjére a kivetődő Dúzzsal ütközött, amelyből ő jött ki rosszabbul: térdsérülést szenvedett, hordágyon vitték le, helyére Amer Gojak állt.

Öt percre rá kiderült: a Honvéd kapusa sem járt jól, az előbbi ütközés folyományaként őt is le kellett cserélni, helyére a 40 éves Tomás Tujvel állt.

Lukics a Knoesterrel való találkozás után maradt a földön (a holland légiós – nagy igyekezetében – véletlenül arcon suhintotta a szerbet), míg a következő másodpercekben Capan került a földre egy teljesen ártalmatlan szituációban, egyszerűen rosszul lépett és kifordult a bokája.

A 42. percben végre már a futballé volt a főszerep - és jött is az első Fradi-gól: Tujvel kirúgását a félpályánál azonnal megszerezte a Ferencváros, Traoré remekül indította Ryan Mmaee-t, aki tiszta helyzetből magabiztosan értékesítette a helyzetét. Ferencváros – Budapest Honvéd 1-0!

A Fradi játékosai hosszú idő után örülhettek: Eldar Civic és Dibusz Dénes pacsija Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
A Fradi játékosai hosszú idő után örülhettek: Eldar Civic és Dibusz Dénes pacsija Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)

Két percre rá a marokkói légiós majdnem ismételt: Tokmackal háromszögelt remekül, a visszakapott labdát pedig éppen hogy kapu fölé vágta!

A kilencperces hosszabbítás ötödik percében – egy szögletet követően – ismét a marokkói légiós veszélyeztetett: ezúttal alig fejelt kapu fölé.

Rá egy percre a felelőtlenül Marquinhos lábára csúszó komisz Gomis kapta a mérkőzés első sárga lapját.

SZÜNET UTÁN

Sárga lappal folytatódott a második játékrész is: újra Marquinhos volt a szenvedő fél, akit ezúttal Szabó Alex vitt a földre.           

Rá egy percre Traoré – csak úgy mint az első Fradi-gól előtt - remek labdával hozta helyzetbe Ryan Mmaee-t, aki ezúttal kapu mellé lőtt.

Az 57. percben Civic szögletét követően Tujvel ütötte ki bravúrral Kovacevic fejesét, az ellentámadás végén meglódult a Honvéd, négy a háromban vezették a Fradi-védelemre a labdát, végül Domingues Dibuszba vágta a játékszert. Sok hűhó semmiért: a helyzetet lesállás előzte meg…   

A 67. percben egy Mmaee-Gojak-Mmaee összjáték végén a tizenhatoson belül Traoré elé került a labda, aki nagy helyzetből mellé lőtt.

Sztanyiszlav Csercseszov fellélegezhetett... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Sztanyiszlav Csercseszov fellélegezhetett... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)

A 72. percben eldőlt a mérkőzés: Sigér Dávid remek labdaszerzése után a büntetőterületen belül Marquinhos elé került a labda, aki már az átvétellel nagy helyzetbe került, és magabiztosan lőtt a rövid sarokba. Ferencváros – Budapest Honvéd 2-0!

Ezt követően egy ijesztő jelenetet láthattunk: Pászka Loránd és Mats Knoester fejelt össze. Szerencsére az ijedtség nagyobb volt a kelleténél, így rövid ápolás után következhetett egy Honvéd-szöglet: Mitrovics beívelését Prenga fejelte kapura, Dibusz állta a labda útját.

egy Honvéd-szabadrúgás után a Fradi-védők által kifejelt labdával a csereként beállt Owusu Kwabena lódult meg a saját térfeléről indulva, a Honvéd-játékosoknak esélyük sem volt utolérniük a ghánai válogatott labdarúgót, aki magabiztosan pörgetett a hosszú sarokba. Ferencváros - Budapest Honvéd 3-0!

Ezzel a kispesti együttes az első, amelyet három alkalommal is legyőzött már a Fradi ebben a bajnokságban!  

Nyitókép A sérüléséből felépülő Ryan Mmaee a győzelem egyik kulcsembere volt Fotó: fradi.hu

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. április 21. 19:16
Jellemző a magyar futball alacsony szinvonalára, hogy már az is csoda, ha a magyar bajnokcsapat véletlenül meccset nyer.
khomeini
2023. április 16. 12:12
örülök, hogy a mandineren van szó sportról is, de akkor már ne csak a Fradi meccseiről legyen szó, van rajtuk kívül még 11 másik csapat is az első osztályban
zakar zoltán béla
2023. április 16. 10:10
Nem Fradi. Hajrá KTE, Paks,...! A KTE meccsen futball volt!
files32
2023. április 16. 06:11
Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!