A Fradi perememberei és Adama Traoré mentették meg Sztanyiszlav Csercseszovot!

2022. augusztus 14. 22:38

A Ferencváros – MOL Fehérvár rangadó nagy kérdése az volt: a bajnokcsapat túl tudja-e tenni magát a Bajnokok Ligájából történt kiesésen, illetve, hogy a Vidinek mekkora önbizalmat ad, hogy az Európa-konferencialigában a playoff körbe jutott?

2022. augusztus 14. 22:38
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Ráadásul a napokban az orosz sajtóban olyan hírek is megjelentek, hogy a BL-kiesés akár az FTC vezetőedzőjének állásába is kerülhet. A forduló mérkőzése előtt mindenesetre

Sztanyiszlav Csercseszov úgy nyilatkozott, hogy „tanultunk az elmúlt mérkőzések hibájából, és most már csak előre tekintünk”.

Az Üllői úton abban is bizakodhattak, hogy a súlyos sérüléséből felépülő Ryan Mmaee hosszú idő után először volt a kezdőcsapat tagja, és a statisztika is abszolút a zöld-fehérek sikerét ígérte. Lássuk csak: a Ferencváros az utolsó öt mérkőzését megnyerte a MOL Fehérvár ellen, ráadásul a piros-kékek a Fradi vendégeként utoljára 2013. augusztus 4-én győztek (2-0-ra), akkor is semleges pályán, hiszen a Groupama Aréna építése miatt a Puskás Ferenc Stadionban rendezték a bajnokit. További érdekesség: a mai kezdők közül azon a mérkőzésen Muhamed Besic már az FTC, míg Stopira a székesfehérváriak játékosa volt…

A rangadót a bajnokcsapat kissé felforgatott összeállításban kezdte (a Qarabag elleni vereségen túl nyilván a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés is közrejátszott ebben), hiszen – a már említett Besicen kívül - pályára lépett Pászka Lóránd, Vécsei Bálint Carlos Auzqui és Xavier Mercier is, viszont a Vidi a lehető legerősebb összeállításban kezdett Berke Balázs sípszavára.

Aki az utóbbi napok, hetek teljesítménye után azt gondolta, hogy a MOL Fehérvárnak – hosszú idő után - bármi esélye lehet az Üllői úton, hamar „kijózanodhatott”,

hiszen a zöld-fehérek már az első félidőben eldöntötték a rangadót.

A Fradi-karnevál a 14. percben kezdődött: Traoré hátragurítása után ekkor Vécsei Bálint küldött kapura egy életerős lövést, amely egy védő lábán megpattanva a bal kapufán csattant, a kipattanó Traoréé lett, aki önzetlenül beadott, és az egyedül álló Auzqui könnyedén a hálóba passzolt – a télen érkezett, és eddig nem igazán sokat mutató argentin légiósnak ez volt az első bajnoki gólja a Ferencvárosban.

Dibusz Dénes elégedett lehet: gólt sem kapott! Fotó: MTI/Kovács Anikó
Dibusz Dénes elégedett lehet: gólt sem kapott! Fotó: MTI/Kovács Anikó
  

Húsz perc múlva újra villant a bajnokcsapat: ekkor az ismét remekül játszó Traoré simán lefutotta Fiolát, kapura lövését még védte Kovács Dániel, de a kipattanót Mercier mosolyogva a hálóba továbbította. Jelzésértékű: a francia légiósnak is ez volt az első találata a Ferencváros szerelésében.

S hogy a Vidi játékosai gondolataiban fel se merüljön, hogy bármi keresni valójuk lehet a Groupama Arénában, erről – ki más? – Adama Traoré gondoskodott. A harmadik hazai találathoz az is kellett, hogy a korábbi ferencvárosi balhátvéd, Marcel Heister még FTC-játékosnak gondolja magát. Mindenesetre egy előreívelés addig bukdácsolt a saját tizenhatosa előtt, míg Auzqui elvette tőle a labdát, Mercier-hez továbbított, aki kitolta Traorénak, és a mali gólzsák nyolcadik mérkőzésén már az ötödik találatát jegyezhette zöld-fehér mezben.  

A második játékrész elején kicsit magához tér a Vidi: ők birtokolták többet a labdát, Zivzivadze lövése alig zúgott mellé, majd Dárdai ígéretes helyzetben szintén nem találta el a kaput.

Ezt követően kissé edzőmeccsjelleget öltött a találkozó, hiszen bár a MOL Fehérvár becsülettel küzdött, de láthatóan beletörődött a vereségbe, a zöld-fehéreknek pedig tökéletesen megfelelt a háromgólos előny a sorsdöntő, Shamrock Rovers elleni Európa Liga-playoff-mérkőzések előtt.

Franck Boli (jobbra) csereként beállva is eredményes volt Fotó: MTI/Kovács Anikó
Franck Boli (jobbra) csereként beállva is eredményes volt Fotó: MTI/Kovács Anikó

A találkozó hosszabbításában aztán a kegyelemdöfést is megadta a Ferencváros: ekkor a kissé méltatlanul mellőzött – a Qarabag ellen csupán hét percet kapó, majd a MOL Fehérvár ellen ismét csereként beálló – Marquinhos alaposan megforgatta Fiolát (a válogatott védőjét alaposan próbára tették a Fradi lendületes légiósai…), a brazil beadására az ezúttal szintén csere, Franck Boli érkezett, és három méterről volt eredményes. Az elefántcsontparti lehet, hogy az utolsó Fradi-gólját szerezte, hiszen a hírek szerint hamarosan a török Gaziantephez távozik.

A Ferencváros tehát a vártnál simábban, 4-0-ra győzte le egyik fő hazai riválisát, a kívülállóban pedig akarva-akaratlanul felmerül a kérdés: tényleg ekkora a különbség a hazai élmezőny és az európai középszint alsó régiója között?

Hiszen az azeri Qarabag játszi könnyedséggel lépett túl a magyar bajnokon, a MOL Fehérvárt viszont „félvállról” verte a Fradi, amelynek ez a siker kellő önbizalomnövelő lehet az ír Shamrock Rovers elleni találkozók előtt.

Most már csak az a kérdés: mivel tüzeli fel az immár második idegenbeli bajnokijukat is simán elveszítő fehérvári játékosokat Michael Boris az 1. FC Köln ellen?.

Nyitókép Carlos Auzqui az első bajnoki gólját szerezte a Fradiban Fotó: fradi.hu

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. augusztus 26. 15:50
Kint voltam a meccsen. A Fradi végig nyomasztó fölényben játszott, Dibusznak jóformán védenie sem kellett. Traore többször forgatta meg Fiolát, mint némely táncos a partnerét. Az, hogy Csercseszovnak meg kell védenie az állását, újságírói fantáziálás. Viszont lehet, hogy nem az a legjobb 11, ami a Karabah ellen játszott.
Carcess
2022. augusztus 26. 15:50
hiába verte ki a slovant a fradi a bl selejtezőkön lélektelenül játszottak, nem látszott taktika se elképzelés a játékukon kifejezetten szarul játszottak kubatov és orosz összerakott egy jól gazdálkodó fejlett infrastuktúrával rendelkező csapatot és miért szar emberek? talán mert te utálod azért? ha ebből ezt tudja kihozni csercseszov akkor más edző kell rebrov aki tényleg szar emberként ment el ennél gyengébb csapattal jobbat hozott ki
files32
2022. augusztus 26. 15:49
A Fradinak már évek óta nincs riválisa a hazai bajnokságban.
BlancoAgilon38
2022. augusztus 26. 15:49
Ilyen szar címet adni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!