Csank János értékeli a bajnokságot: Ferencváros, Kisvárda 10-es, MTK 2-es!

2022. május 17. 14:23

A korábbi szövetségi kapitány a Mandiner Sport felkérésére osztja meg szakmai meglátásait a hétvégén zárult labdarúgó-bajnokságról. Ahogy tőle már megszokhattuk, ezúttal sem sablonos értékelést hallhattunk tőle!

2022. május 17. 14:23
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Ferencváros

A vezetők jól döntöttek, amikor a váltás mellett határoztak

„Talán a legkönnyebb helyzetben a bajnoki címvédő volt, hiszen az anyagi háttér továbbra is rendezett, s bár voltak buktatók és edzőváltások, végül – ha kicsit nehezebben is a vártnál - hozták, amit kellett. Ráadásul

Korábban is elmondtam, hogy Peter Stöger jó edző, de a Fradi kispadjára más karakter kellett. A vezetők jól döntöttek, amikor a váltás mellett határoztak, így a kisebb hullámvölgyből is jól jöttek ki, és Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével mindent megnyertek. A végeredmény miatt az osztályzat: 10-es”

Idén is gyakori volt a jelenet: ferencvárosi gólöröm! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Idén is gyakori volt a jelenet: ferencvárosi gólöröm! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kisvárda Master Good

Révész Attila a maximumot hozta ki a légiós hadseregéből!

„A teljes bajnokság alatt extrát nyújtottak! Révész Attila nagyon jó érzékkel igazolt, és a maximumot hozta ki a légiós hadseregéből. Kitűnően vették az akadályokat, jó futballt is játszottak, végig egyenletesen teljesítettek, nem véletlen, hogy a Kisvárda az egész bajnokság alatt az élmezőny tagja volt. Tudtam, hogy jók lesznek, de hogy ennyire azt nem gondoltam volna! Ők voltak a bajnokság legkellemesebb meglepetése! Osztályzat: 10-es”

Puskás Akadémia

Nagy dolog, hogy a 12 csapatos NB I-ben évek óta  a dobogón végeznek

„Ebben az évben is erőn felül teljesítettek, ráadásul idén már felbukkant egy-két magyar játékos is a kezdőcsapatban. Jó futballt játszottak, elsősorban a hosszú indításaikkal okoztak meglepetést a mezőnynek, erre külön kellett készülni ellenük. Nem kerültek komoly hullámvölgybe, ezért végig az élmezőnyben tudtak maradni. Ha a Fradit egyeduralkodónak vesszük, nagyon nagy dolog, hogy a 12 csapatos NB I-ben évek óta  a dobogón végeznek! Osztályzat: 9-es”

MOL Fehérvár

Mindenkinek csalódást okoztak…

„A székesfehérvári csapat nem csak nekem, mindenkinek nagy csalódást okozott! Hiszen előzetesen úgy gondoltuk, alaposan megszorongatják majd a Ferencvárost. Látványos visszaesésük azonban egyfajta nyugalmat adott a Fradinak, ezért is tudtak a zöld-fehérek idén is kiteljesedni, hiszen a Kisvárda és a Puskás Akadémia azért nem jelentett rájuk akkora veszélyt, mint amekkorát a Vidi  - okozhatott  volna… Váratlanul, már az első selejtezőkörben kiestek a nemzetközi kupaporondról is, ez alapvetően rányomta a bélyegét már az őszi teljesítményükre, majd tavasszal belecsúsztak egy hét vereségből álló hullámvölgybe is. Csoda, hogy felértek a negyedik helyre! Osztályzat (jó indulattal!): 6-os”

Nikolics Nemanja gólt szerzett az Újpest ellen, majd a vereség miatt elsírta magát a kamerák előtt Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Nikolics Nemanja gólt szerzett az Újpest ellen, majd a vereség miatt elsírta magát a kamerák előtt Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Újpest FC

Mindig szidják őket, de élvezetes futballt játszanak!

„Érdekes csapat! Mindig szidják őket, gyakran kerülnek a kiesőzóna közelébe, de emellett élvezetes futballt játszanak, és vannak olyan játékosaik (idén Croizet és Zivzivadze, néha Beridze), akik gyakran extrákra is képesek. De nem lehet elvonatkoztatni az elért eredménytől, hiszen a jó foci mellett elöl és hátul is gyakran betliztek. Az edzőváltás náluk is bejött, hiszen az új szakmai stábbal jóval stabilabbak lettek. Osztályzat: 6-os”

Paksi FC

Szokás szerint jó és őszinte focit láthattunk tőlük

„A bajnokság meghatározó csapatai közé tartoztak, ráadásul a Magyar Kupa-döntőbe is bejutottak;

Szokás szerint jó és őszinte focit láthattunk tőlük, idén is a legtöbb gólt szerezték, de a védekezésükön még jócskán van javítani való! A tavalyi idényhez hasonlóan a gólkirályt újra ők adták, Ádám Martin valóban extra teljesítményt nyújtott, de ehhez azért a csapattársak is kellettek. Osztályzat: 9-es!

Debreceni VSC

A nagy kérdés: hogyan tudnak majd tovább építkezni?

„Szélsőséges teljesítményt nyújtottak, eleinte sok minden nem is tetszett körülöttük, nem véletlen, hogy edzőváltásra is sor került. A bajnokság elejét elhibázták, de a vége felé stabilizálódtak. Úgy ahogy megoldották a feladatot, hiszen újoncként magabiztosan maradtak benn, de a nagy kérdés: innen hogyan tudnak majd tovább építkezni? Osztályzat: 6-os”

Zalaegerszegi TE

Waltner önkéntes távozása után bekövetkezett egy törés

„Az elején volt egy kis botladozás, aztán Waltner Róbertet megmentették a játékosai, hiszen elindult felfelé a csapat. Láthatóan nagyon összecsiszolódott a szakmai stáb és a játékosok, ám a vezetőedző önkéntes távozása után bekövetkezett egy törés. Házon belül volt egy kis kavarás is, ez is közrejátszott abban, hogy a csapat végül nem tudta kihozni magából a maximumot. Osztályzat: 5-ös”

Nem csak Nenad Lukics, valamennyi Honvéd-játékos számára fájdalmas volt ez a szezon... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nem csak Nenad Lukics, valamennyi Honvéd-játékos számára fájdalmas volt ez a szezon... Fotó: MTI/Kovács Tamás


Budapest Honvéd

Borzalmas volt látni, hogy végig bizonytalanság vette körül a csapatot

„Az egész bajnokság alatt rendkívül vékonyak voltak, a végén a Puskás Akadémia legyőzése sem volt egyszerű, de végül sikerült a bennmaradás. Borzalmas volt látni, hogy végig egyfajta bizonytalanság vette körül a csapatot, gyenge teljesítményt nyújtottak, hiányzott belőlük a stabilitás.

Osztályzat: 4-es”

Mezőkövesd-Zsóry

Szélsőséges teljesítményt nyújtottak

„Érdekes csapat, ahol kicsit szintén túlhúzták a légiósokat. Néha úgy indulnak neki a bajnokságnak, hogy levernek mindenkit, aztán pár hét alatt bárkitől kikaphatnak. Szélsőséges teljesítményt nyújtottak, de az utóbbi években valahogy mindig bennmaradnak. Osztályzat: 5-ös”

MTK Budapest

Folyamatosan jöttek a bukták

„Amelyik klubnál ennyi edzőváltás van, ott sok durva hibának kell előfordulnia. Így történt az MTK-nál is. Már a játékosok kiválasztása is nyilván zűrös volt, mert folyamatosan jöttek a bukták. A bajnokság előtt nem vártam őket a kiesők közé, azt pedig különösen nehéz lehet átélni vezetőnek, szakmai stábnak és a játékosoknak egyaránt, hogy egy remek hajrá, egy idény végi megtáltosodás után mégis búcsúzni kényszerülnek. Osztályzat: 2-es”

Gyirmót FC

Mindent megtettek a bennmaradásért, emelt fővel estek ki

„A bajnokság eleve úgy indult, hogy a Gyirmótot mindenki a tuti kiesők közé sorolta. Hiszen bármennyire rendezettek a körülmények, de ez a 12-es mezőny kicsit erős volt nekik. Végig szimpatikusan küzdöttek, sokszor erőn felül teljesítettek, tényleg mindent megtettek a bennmaradásért. Nagy vereségbe, negatív sorozatba egyszer sem szaladtak bele végül emelt fővel estek ki. Osztályzat: 4-es”

Nyitókép Csank Jánosnak is okozott meglepetéseket az elmúlt idény Fotó: MTI/Kollányi Péter

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tájfel
2022. május 30. 18:46
Jugoszlávia 12 (tizenkettő) -Magyarország 1 (egy). Égett a pofánk és te osztályozgatsz.? A két pótselejtezőn előbb Budapesten 7–1, majd a visszavágón Belgrádban 5–0 arányú vereséget szenvedett a magyar válogatott, így az ellenfél jutott el a franciaországi vb-re.
Halder
2022. május 30. 18:46
Vadászt kedvelem, egyéniség. Fradi aranyat is köszönhetünk neki ! Fradinál a védelmet kell rendbe rakni, ráadásul most onnét mennek el, kérdés a pótlás. Hajrá Fradi !!
RajzosKutya
2022. május 19. 10:27
Minden 10-es? Na na! A nemzetközi kupákban zsinórban 8-szor kaptak ki! Ez hányas?
zakar zoltán béla
2022. május 18. 23:33
a 2 10-es nyet magyar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!