Kozák Danuta triplázhat, döntőért játszanak a női pólósok

2021. augusztus 04. 20:00

Rasovszky Kristóf maraton-úszásban indul még ma késő este, az öttusázóink elővívnak. Ez lesz még csütörtökön az olimpián.

2021. augusztus 04. 20:00
null
Balázs Boldizsár

Történelmi tett előtt áll Kozák Danuta, aki Londonban és Rióban is megnyerte a női kajakosok 500 méterét. Ha a holnap hajnali 3.05-ös középdöntőt követően az 5.29-kor kezdődő döntőben ismét elhozná az aranyat, azzal Papp László, Egerszegi Krisztina és Szilágyi Áron után a negyedik olyan magyar sportoló lenne, aki három egymást követő alkalommal nyer egyéni számban olimpiai bajnoki címet. Annyi amerikai úszó, jamaikai rövidtávfutó, kenyai akadályfutó vagy kínai műugró arany-ezüst után végre kajak-kenuban sem csak egy magyar indulhat az olimpián,

Kozák egyik fontos kihívója Csipes Tamara lesz.

Búcsúzik az olimpiától a kajak egyes 200 méter, Csizmadia Kolos és Tótka Sándor próbál majd elhozni egyet az utolsó érmekből, mielőtt a szám átadja helyet a Játék Határok Nélkül szintű bohózatnak ható, cserébe nagyon fiatalos extrém vadvízi kajaknak. Kenu egyes 200 méteren Balla Virág és Takács Kincső állnak rajthoz.

A királyszámban, K-1 1000 méteren arany-ezüstöt elhozó Kopasz Bálint és Varga Ádám K-2-ben nem ülnek össze, Kopasz Nádas Bencével, Varga Béke Kornéllal alkot egy egységet majd. Az egyes mellett ez az ezer méter is megvan legalább főnemesi rangban, a döntő 5.55-kor kezdődik magyar idő szerint.

Még ma késő este, 23.30-kor ugrik vízbe Rasovszky Kristóf, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszónk. A szabadtéri vizek Tokióban még az ottani idő szerint kora reggeli órákban is veszélyesen melegek, nem csak a 10 kilóméter és az azt végigrugdalózó mezőny áll tehát Rasovszky és az olimpiai érem, akár arany között.

Vívással kezdenek a magyar öttusázók

Megkezdik olimpiai szereplésüket a világ minden tiszteletét bármilyen további feltétel nélkül megérdemlő öttusázók. Az egyéniben két hónapja világbajnoki címet szerző Marosi Ádám és az ugyanott bronzérmes Gulyás Michelle mellett Kovács Sarolta és Kasza Róbert képviseli a magyar öttusát, ezáltal sok szempontból a magyar emberi minőséget.

Az előnapon, holnap a körvívást rendezik meg. Tipikusan az a versenyszám, ahol megnyerni nem, csak elveszíteni lehet egy olimpiát. A Londonban bronzérmet nyerő, minden bizonnyal utolsó ciklusát bevállaló Marosi Ádám 2013-ban egyéni párbajtőr országos bajnoki címet szerzett azon a Magyarországon, melynek párbajtőr csapata abban az évben világbajnok lett. Rióban sajnos mégis a víváson szálltak el az érmes reményei. A nők 6.00-tól, a férfi 9.30-tól vívnak. 

Kemény meccs vár a pólós lányokra a spanyolok ellen

Már kényelmes időben, 12.50-kor játszik egyáltalán nem kényelmes olimpia elődöntőt a magyar női vízilabda-válogatott Spanyolország ellen. Az Európa-bajnoki címvédő spanyolok a negyeddöntőben – míg mi óriási meccset vívtunk a hollandokkal – lesimázták Kínát. Akiktől az utolsó csoportmeccsen mi kikaptunk. 

A magyar női vízilabda-válogatott az elmúlt három olimpián a létező legbosszantóbb helyen, negyedikként végzett. A legjobb lenne egy döntővel már holnap bebiztosítani az érmet. Az 'A csapat bármire képes.' mondat tényszerűen igaz, az USA csoportkörbeli legyőzése bármilyen mérce szerint cáfolhatatlan bizonyíték erre.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2021. augusztus 05. 17:14
Eddig egy arany, egy ezüst... és még hol a vége ennek a napnak... :)
vip era
2021. augusztus 05. 09:10
a legeredményesebb nap lesz a mai az olimpián,reményeim szerint.
Lion
2021. augusztus 05. 08:39
Danuta nyerhet holnap - nyerjen is :)
László01
2021. augusztus 05. 06:08
"mielőtt a szám átadja helyet a Játék Határok Nélkül szintű bohózatnak ható, cserébe nagyon fiatalos extrém vadvízi kajaknak" Nos, erről a "bóhózatról" marad le - a MOB-nak köszönhetően - egy magyar érem esélyes, (világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes). - az a (fő)szerkesztő meg elmegy a búsba, aki ilyen minősítést megenged. Egyszer próbálja ki, s ne boruljon bé a vízbe. - Vagy a budapesti olimpiáról kihagyná ezt a sportágat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!