Óriási küzdelemben Hollandia letérdelt a magyar női vízilabda-válogatott előtt

2021. augusztus 03. 11:37

Magyarország-Hollandia 14-11, ott vagyunk a legjobb négy között.

2021. augusztus 03. 11:37
null

Ismert: váratlan, 11-9-es vereséget szenvedett Kínától a magyar női vízilabda-válogatott, így nem sokat ért az amerikaiak elleni bravúr: csoportmásodik lett Bíró Attila csapata. Ez azt jelentette, hogy Kanada helyett a jóval keményebb diónak ígérkező hollandokkal kellett játszani a négy közé jutásért.

Ráadásul a bírók sem könnyítették meg a dolgunkat: sorra fújták ellenünk a kontrákat, a németalföldieknek pedig a kiállításokat. Így csak 4-3-nál vezettünk először, az első negyed végén. A második negyedben is megtartottuk egygólos vezetésünket, a harmadik negyedben pedig már három góllal is mentünk Magyari Alda jó védéseinek és Illés Anna három góljának kösöznhetően.

Az utolsó két percben azonban összekapták magukat, így 10-9-el fordultunk az utolsó nyolc percre. Sőt, a negyedik negyedben ki is egyenlített az ellenfél, váratlanul szoros lett a helyzet. De a magyar csapat óriási mentális erőről tanúságot téve megint elment kettővel: 12-10. Egy gyönyörű ejtéssel visszajöttek a meccsbe a hollandok, akik az egyenlítésért is támadtak, de Magyary Alda kapus beütötte a kezét a kapufába – megsérült.

Az utolsó percre egygólos vezetéssel fordultunk úgy, hogy emberelőnyben támadtunk. Szilágyi ki is használta a meccslabdát, fél perccel a meccs előtt újra kettővel vezettünk, és megnyertük a meccset.

A magyar válogatott csütörtökön a Kínát legyaluló spanyolokkal játszik a döntőbe jutásért!

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. augusztus 03. 17:58
Szargentini Rudde kezét fogva megevett egy 7-es cikkelyt.
tintapaca
2021. augusztus 03. 16:10
Letérdeltek a holland tehenek a magyar csikók előtt! Ha ismernétek a holland gőgös, fensőbbséges mentalitást, akkor tudnátok értékelni a valóságban ezt a győzelmet. A hollandok ugyanolyan náci mentalitásúak, mint a németek. Ezek közül a tehenek közül is néhánynak a nagyapja, vagy dédapja harcolhatott a Waffen-SS-ben. De ha Rutte családi hátterének valaki utána nézne, lehet, ott is találna csehatka szindrómát.
Sulammit
2021. augusztus 03. 16:05
Úgy dolgoztak ellenünk a bírók, mint a birkózónknál, amit a riporter úgy összegzett, hogy Lőrincnek 4 ellenfele volt.
pepu
2021. augusztus 03. 15:43
Rutténak szólt már valaki, hogy ilyen a térdeplés, csak magyar módra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!