Magyarország a 15. helyen zárt az olimpiai éremtáblázaton

2021. augusztus 09. 07:19

Hazánk olimpikonjai 25 éve nem szerepeltek ilyen jól az ötkarikás játékokon.

2021. augusztus 09. 07:19
null

Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal a 15. helyen zárt a tokiói olimpia éremtáblázatán, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen. A magyarok 25 éve nem szerepeltek ilyen jól az ötkarikás játékokon. Utoljára 1996-ban, az atlantai olimpián hoztunk el eggyel több érmet, akkor 21-et.

Az ötkarikás játékokon 65 ország szerzett aranyat és 93 harcolt ki dobogós helyezést.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
actionmax
2021. augusztus 11. 14:48
Még egy mondat... Természetesen voltak ILYENEK a Felszabadulás és a rendszerváltás között mint ez a "Hamupipoke86420"...egyre emlékszem a környezetemben. 1977-ben avattak minket negyedikeseket úttörőnek (ősszel kezdtük a felső tagozatot) és egy bukdácsoló, problémás gyerek az istennek se akart részt venni a közösségi életben és próbálta a rendet is bontani. Természetesen kiközösítettük. Az avatón megjelent botrányt csapva az apjával (az is valami "báróivadék" lehetett, nem disszidált mint a fajtája) de erre már az igazgató pajtás megemberelte magát és kihívta a rendőrséget. A végét mondom: A papát és a mamát kidobták a munkahelyükről a kölyköt meg a húgát az iskolából és óvodából és az egész pereputty szépen előbb valahová Sopron környékére távozott majd "átslisszolt" az osztrák határon. Nem is voltak közénk valók. Ugyanis itthon dolgozni kellett, hogy megéljünk és nem más munkájából gazdagodtunk meg illetve nem tettünk szert munka nélküli jövedelemre. Az nyugaton volt divat. Ma már idehaza is de ez más kérdés. Szóval annak idején rend volt de ma az ilyen "Hamupipoke86420" bátran mocskolódhat. Anno az ilyen szövegért börtönbe került volna. Jó. Ennyi. Tiszteletem!
actionmax
2021. augusztus 10. 13:30
Olvasgatva ezeket a kommenteket, ezeket az alpári stílusban íródott förmedvényeket, az emberben először is felvetődik, hogy mi szükség is van erre (mármint arra, hogy egy körültekintően megfogalmazott cikkhez megengedhető legyen az ILYESFAJTA hozzászólás) másrészt elnézve ezeket a...megint csak förmedvényeket kellene már egy jó kis proletárdiktatúra, hogy gatyába rázódjon már ez a társadalom mert bizony nagyon el van korcsosulva, kanászodva! Ez az "Armageddon" vagy kicsoda-micsoda viszi a prímet de ha ki lenne kötve egy időre vagy összeszedné magát és végre hasznos (s kultúrember!) tagja lenne a társadalomnak vagy ott hagyná a fogát. Mindkét változat jobb lenne mint az amit itt művel. Mégcsak nem is a cikkel foglalkozik hanem másokat mocskol alpári hangnemben. Igaz, a stílus maga az ember! De akkor is... "Magyarország a 15. helyen zárt az olimpiai éremtáblázaton" Igen, ez igaz. De az is igaz, hogy a Felszabadulás óta ez a harmadik legrosszabb szereplés a magyar csapattól.
Vainamoinen
2021. augusztus 10. 10:49
Ismét jó volt magyarnak lenni. Köszönjük nektek.
actionmax
2021. augusztus 09. 13:42
A felszabadulás óta rendezett olimpiákon a magyar csapat ennél a hat aranynál csak kétszer szerzett kevesebbet 1976-ban és 2008-ban úgyhogy ezt a "2020-as" szereplést sikerként elkönyvelni nonszensz. Ez kudarc a javából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!