Triciklizve Nagy-Britannia körül, fél karral

2012. szeptember 04. 09:13

Mark Ormrod a brit tengerészgyalogság kommandósaként szolgált Afganisztánban, ahol elveszítette mindkét lábát és egyik karját is: most pedig körbe fogja tekerni Nagy-Britanniát. A csaknem 5000 kilométeres túrán több háborús veterán is elkíséri majd a férfit.

2012. szeptember 04. 09:13

Fél karral triciklizi körbe Nagy-Britanniát egy férfi, aki többi végtagját katonai szolgálata alatt egy robbanásban elveszítette. Mark Ormrod a brit tengerészgyalogság kommandósaként szolgált Afganisztánban, ott veszítette el mindkét lábát és egyik karját 2007 karácsonyán. Ormrod járművét valójában két karral hajtja: a két kézi pedál egyikét művégtaggal tekeri. A csaknem 5000 kilométeres,  part menti túrán végigkíséri több háborús veterán is biciklin.

A vállalkozást Tour De Forces-nak nevezték el. A csapat Plymouthból rajtolt szombaton, és a tervek szerint 36 nap alatt kerülik meg Nagy-Britanniát. A körúttal pénzt próbálnak gyűjteni hadirokkantak számára – adta hírül a The Daily Telegraph.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!