Íme a friss külpiaci- és támogatási lehetőségek

2023. május 04. 17:20

Hogy mi a sikeres export titka, illetve milyen szolgáltatások, pályázati lehetőségek és támogatási formák érhetők el a külpiacra lépést tervező kis-, közép- és nagyvállalatok számára? A választ megtudhatja május 11-én a Joint Venture Szövetség (JVSZ) rendezvényén. 

2023. május 04. 17:20
null

Az Economy Brunch havonta megrendezésre kerülő üzleti reggeli sorozat, amelynek friss eseményén szóba kerül a sikeres export titka, illetve az, hogy milyen szolgáltatások, pályázati lehetőségek és támogatási formák érhetők el a külpiacra lépést tervező kkv-k, illetve nagyobb cégek számára. 

A közelgő rendezvényt a Joint Venture Szövetség (JVSZ) ezúttal a Külgazdaság és EU Szakmai Fórummal közösen rendezi meg, ahol tehát a külpiaci fellépés aktuális kérdéseit készülnek körbejárni a meghívott neves előadókkal.

A közelgő szakmai reggeli programja 

A Külgazdaság és EU Szakmai Fórum bemutatását és a program ismertetését Dr. Batizi György a Szakmai Fórum elnöke tartja. Majd a nyitóelőadás során Bihari Katalin a külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár mutatja be a külgazdaság eszközrendszerét, valamint az úgynevezett soft támogatási eszközöket is ismerteti.

A kerekasztal-beszélgetések alkalmával pedig érdemi és praktikus megoldásokat  ismerhetünk meg, mégpedig sikeres vállalatok példáira alapozva.

A vállalati szereplőket megszólaltató panelbeszélgetések keretein belül fény derülhet arra, hogy mi a sikeres export titka. A beszélgetés során a szakmai előadók olyan témákat boncolgatnak, mint az export felépítésének módjai, a tőkekihelyezés kérdése vagy a tanulságokat hordozó buktatók a külpiacra lépés során. 
A kerekasztal moderátora Szlávik Péter (külkapcsolati és kommunikációs vezető, Philip Morris Magyarország Kft.)
Résztvevők:

  • Ács Balázs alelnök, MASTERPLAST Nyrt.
  • Kovács Kristóf ügyvezető igazgató, Control-X Medical Zrt.
  • Vajda Attila ügyvezető igazgató, Vajda-Papír Kft.

Szolgáltatások és támogatások a külpiacra lépéshez

A szolgáltatásokat és a támogatási formákat előtérbe helyező panelbeszélgetés során pedig bemutatják a résztvevők, hogy miben támogatják a külpiaci fellépést. A résztvevők hasznos tudással gazdagodhatnak a jelenleg elérhető külpiaci szolgáltatások és támogatások kérdéskörében.

A panelbeszélgetés moderátora Kamasz Melinda (alapító-főszerkesztő, növekedés.hu)
Résztvevők:

  •  Andorka Miklós stratégiai vezérigazgató-helyettes, MAPI-csoport
  •  Skapinyecz Péter cégvezető, CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft.    
  •  Kiss Dezső Nemzetközi Üzletfejlesztési Osztályvezető, HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

 

A rendezvény időpontja: 2023. május 11.
8:30-11:00
Helyszín: HOTEL MOMENTS BUDAPEST
1061 Budapest, Andrássy út 8

Részletesebb információ a rendezvényről

8:30-11:00 Helyszín: HOTEL MOMENTS BUDAPEST 1061 Budapest, Andrássy út 8

 

Címlapfotó: JVSZ plakát/ 123rf.com
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!