Minket is érint: ezeket a fejlesztéseket tervezi a Google 2023-ban

2023. május 11. 18:38

Nemrég ért véget a Google konferenciája, ahol bemutatták a legújabb, mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket. A mesterséges intelligencia már a táblázatokat is elkészíti helyettünk, ha megkérjük. 

2023. május 11. 18:38
null

A Google konferenciáján bemutatásra kerültek a 2023 végéig megjelenésre tervezett újítások. Ahogy a Makronóm nemrégiben megírta, a Google – más vállalatokhoz hasonlóan – a mesterséges intelligenciában látja a jövőt, amit hamarosan be is integrálnak a Google keresőmotorba. Ez azonban nem minden. A The Verge részletesen összegyűjtötte, hogy milyen újításokra számíthatunk az idei évben. 

Google tippek

Forrás: Google
Forrás: Google

A Google-keresés jelentős frissítést kap, kiegészül egy mesterséges intelligenciával. Bizonyos lekérdezéseknél a keresési eredmények legelején MI által generált válaszokkal találkozhatunk. Ezeket az MI funkciókat a Google nagy nyelvi modelljének (LLM) frissített változata, a PaLM 2 hajtja, amiről a Google a konferencián is beszélt. Az új modell már 25 Google-szolgáltatás alapja, köztük a vállalat Bard chatbotjának is.

Mostantól 180 országban elérhető a Google Bard

A Google a konferencián bejelentette, hogy mesterséges intelligenciával működő chatbotja már szinte mindenki számára elérhető, függetlenül attól, hogy rajta volt-e a várólistán. A vállalat egy sor új funkcióval is bővítette a chatbotot, például támogatja a japán és a koreai nyelveket, valamint azzal, hogy szinte egy gombnyomással a Gmail-be vagy a Google dokumentumba exportálható a generált szöveg. Mostatól elérhető a sötét mód és bizonyos vizuális keresési funkciók is, sőt a Google tervei szerint a jövőben még több funkcióval bővül a szolgáltatás, például képgenerálással.

Kép- és válaszgenerátorral a bővül a Google palettája

Forrás: The Verge
Forrás: The Verge

Nem csak a Google-keresőjét bővítik mesterséges intelligenciával, a vállalat tizedikén bejelentette, hogy különböző androidos alkalmazásokat is bővít MI-vel. Az egyik ilyen funkció a Magic Compose lesz az Android Messages alkalmazásban, amely segítségével színesebbé tehetjük válaszainkat - vagyis egy beszélgetés során megkérhetjük az MI-t, hogy tegye viccesebbé, vagányabbá a válaszunkat, vagy csak egészítse ki emojikkal. Emellett egy olyan funkciót is létrehozott a Google, amellyel saját képet generáltathatunk - ha az interneten fellelhető mennyiség nem lenne elég. 

Fejlesztik a Google Home applikációt

Forrás: Google
Forrás: Google

Az újradolgozott Google Home május 11-től mindenki számára elérhetővé válik. A felújított alkalmazás néhány jelentős fejlesztést tartalmaz, többek között jobb kamerafelületet, új Kedvencek lapot és új készüléktípusokat is támogat.

Képszerkesztő alkalmazás 

A Google Fotók egy vadonatúj, mesterséges intelligencia alapú szerkesztőfunkciót kap, amellyel elég jelentős módosításokat végezhetünk majd egy fotón – például szebbé tehetjük az eget, áthelyezhetünk egy személyt vagy tárgyat, vagy eltüntethetjük a háttérben lévő embereket.

Duet AI a munkatérben

Forrás: The Verge
Forrás: The Verge

A konferencia során a Google egy új, összefoglalónevet adott a Google Dokumentumok, Lapok, Diák, Meet és Gmail számára kifejlesztett mesterségesintelligencia-eszközcsomagnak: ez a Duet AI. Az új funkciók segítségével többek között táblázatot vagy szöveget generáltathatunk közvetlenül a Workspace-ben. Ehhez csupán azt kell tennünk, hogy szövegesen begépeljük, hogy például milyen táblázatot szeretnénk, az MI pedig megcsinálja nekünk.  A funkciók azonban jelenleg csak azok számára elérhetőek, akik feliratkoznak a várólistára.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. július 08. 13:33
A google látja a jövőt. Mármint azt, amit lenyom a torkunkon. Az alkalmazásaik 90 százaléka semmire nem alkalmas. Jobbá tehetnék a világot, csak nem érdekük.
Reszelő Aladár
2023. május 12. 07:38
Várom a nemsokára munkanélküli lipsiket, hogy támadják még nagyobb erővel a szakképzést és követeljenek még több muciológust. 10 év és rettenetesen sok szellemi munkakört fog a MI betölteni. Még nem tudjuk mennyit.
Paplacs
2023. május 11. 21:30
Nekem speciel már az is nagy áttörés lenne, ha ez a kicseszett predektiv szövegbeviteli algoritmus nem értené szándékosan félre állandóan, mit akarok írni. Amíg ezt nem tudják összehozni, addig nincs miről beszélni
Kybon
2023. május 11. 20:24
A mestertelen unintelligenciával nehéz lesz az élet. A társadalmakat szanaszét atomizálják neurotikus, vegyszerszennyezett depressziósokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!