A hollandok lopják leginkább a szomszéd WIFI-jét

2022. augusztus 01. 08:03

A Statista globális fogyasztói felmérése által gyűjtött adatok szerint a holland online válaszadók 16 százaléka vallotta be, hogy otthon, főleg a szomszéd vagy a főbérlő vezeték nélküli kapcsolatán keresztül jut internethez.

2022. augusztus 01. 08:03
null
Matus Tibor
Matus Tibor

Ez az arány több mint kétszerese a többi kiválasztott országban élőkhöz képest, a szomszédos Németországban hét százalék, Franciaországban pedig hat százalék. A felmérés szerint 2022-ben a hollandiai válaszadóknak csak 40 százaléka rendelkezik szélessávú hozzáféréssel, további 14 százalékuk pedig okostelefonon vagy táblagépen keresztül működő mobilkapcsolattal internetezik.

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban alacsonyabb, három százalékos, illetve két százalékos volt a szomszédok WiFi-jét használó felnőttek aránya. Az Egyesült Államokban a szélessávú internetkapcsolattal rendelkezők aránya is viszonylag alacsony volt, 43 százalék, míg az Egyesült Királyságban magasabb, 76 százalék.

A Statista nem kívánt következtetéseket levonni az adatokból, azt azért megjegyzi, hogy érdekes módon más országokkal ellentétben

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2022. augusztus 21. 21:43
A hollandok legendásan smucig nép, a viccben emlegetett skótok vagy zsidók sehol sincsenek hozzájuk képest.
Akitlosz
2022. augusztus 04. 23:17
"Ó, senkit" Akkor jó, én is így gondolom. "Mindenki csak passzióból titkosít, ugye?" A saját családtagjai elől, a saját albérlője elöl kb. senki sem sajnálja a netet. És ez jogszerű, nem elvárható egyetlen háztartásba mindenkinek külön-külön internet előfizetés. Én nem tudom, hogy te ki vagy, de ha egyszer hozzám keverednél vendégségbe és wifit szeretnél, akkor én bizony megmondanám neked a jelszót. Amúgy is van vendég felhasználó is beállítva. Persze az is jelszavas. De én ilyen jó arc vagyok, hogy tőled nem sajnálom. LOPJAD! Ha sikerül ellopnod és eltűnik tőlem a wifi, akkor gratulálok! Megérdemelem. Így jártam.
szodabár
2022. augusztus 04. 23:11
Ó, senkit. Mindenki csak passzióból titkosít, ugye?
szodabár
2022. augusztus 04. 23:11
Ugye még sosem adtál ki lakást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!