A magyar élelmiszeripar vidéki fellegvára
Az 1923-ban alapított csokoládégyár hamar a hazai élelmiszeripar vidéki fellegvára lett, ugyanis nemcsak kiemelkedő minőségű termékeket készít, hanem értékteremtő, gazdaságfellendítő hatással is bír. A vállalat gyorsan és sikeresen terjeszkedett a külföldi piacokon is, két évvel a nyitás után már New Yorkban volt kapható a 101-es sorszámú táblás csokoládéja.
Ugyan a csokoládégyárat 1991-ben megvette a Nestlé Hungária Kft., de a mennyiségi termelésre szakosodott világcég nem tudta beilleszteni a profiljába a szerencsi csokoládé egyediségét jelentő kézimunka- és időigényes termékeket, ezért a dr. Takács István által megalapított cég vette át a kézműves csokoládégyártást. A szerencsi csokoládé megmentéséért indult helyi vállalat szépen fejlődött, és bérmunkában gyártotta a csokoládékat a Nestlé vállalatnak, mindaddig, amíg az abba nem hagyta az édességek értékesítését.
1996-ban többedmagammal határoztuk el, hogy létrehozzuk a Szerencsi Bonbon Kft.-t azzal a céllal, hogy ne tűnjön el végleg a város, és környék hírnevét jelentő csoki, ne vesszen el az egykori gyártás nyomán kialakult tapasztalat. Az emberi sorsok alakulása sem hagyott hidegen, sőt! Éppen ezért akartam munkahelyeket teremteni. Ez a célkitűzés mit sem változott az eltelt másfél évtizedben
– mondta dr. Takács István a Kulcs Magazinnak adott interjújában.