Az ausztrál Virgin légitársaság a határok nyitását követeli, akkor is, ha néhány ember belehal

2021. június 09. 09:50

A Virgin Australia légitársaság vezérigazgatója nemrég elmondta, hogy nem ért egyet az ausztrál kormány döntésével, miszerint 2022 közepére tervezik az ország újranyitását. Úgy gondolja, hogy a kijelölt időpont előtt meg kell nyitni a határokat, még akkor is, ha „néhány ember meghalhat”.

2021. június 09. 09:50
null

Jayne Hrdlicka azt is elmondta, hogy mindaddig, amíg az oltottság szintje elég magas és a veszélyeztetett korosztály, illetve krónikus betegek védve vannak, az országnak vállalnia kell a 2022 nyaránál korábbi nyitás kockázatát.

A Covid mostantól a közösség része lesz, megbetegszünk tőle, de elkerülhetőek lesznek a súlyos esetek, hiszen már van vakcinánk

– emelte ki Hrdlicka. 

A vezérigazgató kijelentette: „Néhány ember meghalhat, de ez a szám sokkal alacsonyabb lesz, mint azon emberek száma, akik influenzában vesztik életüket. Elfelejtjük, hogy az évek során már megtanultuk, hogyan kell vírusokkal és kihívásokkal együtt élnünk, most is ezt kell tennünk.”

A becslések szerint a járvány kezdete óta világszerte 3,3 millió ember halt meg a Covid-19 miatt. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint csak az Egyesült Államokban 2020 januárja és idén május eleje között majdnem 600.000 embert életét vette el a vírus. 
Ehhez képest az influenza okozta halálesetek száma évente 290.000 és 650.000 közé tehető az egész világon. 

A teljes nyitás még várat magára

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök megerősítette a 2022-es nyitás iránti kötelezettségét és örömmel nyugtázta, hogy a lakosság is egyetért abban, hogy a teljes nyitáshoz óvatos megközelítésre van szükség. 

Öröm számomra, hogy az ausztrálok egyetértenek velem abban, ha azt mondom, Ausztrália hihetetlenül jól teljesített a világjárvány során. Nem csak életeket, hanem munkahelyeket is sikerült megmentenünk és ezt a tendenciát szeretnénk megtartani

– mondta a miniszterelnök.

A légitársaság még aznap pontosító nyilatkozatott tett, mondván, ők szorosan együttműködnek az államok és a szövetségi kormányok döntésével a határok biztonságos újranyitása érdekében. 

„Meg kell tanulnunk együtt élni a koronavírus-járvánnyal oly módon, hogy megvédjük a lakosság egészségét és biztonságát, ugyanakkor Ausztráliát is megnyitjuk a világ többi része előtt” – hangzott el nyilatkozatban. 

A légitársaság jelenleg azon munkálkodik, hogy a világjárvány okozta ideiglenes csődből és különböző csapásokból felálljon. Ezért is álltak át olyan kisebb repülőgépek használatára, melyekkel államközi és régiók közti utazások bonyolíthatóak le. Korábban úgy nyilatkoztak, hogy reális célnak tartják a rövidebb utazások lebonyolítását a Fidzsi-szigetekre és egyéb turisztikai központokba.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!