A hagyományos nagy konferencia és rendezvénytermek kiadását felválthatják a biztonságos, kislétszámú találkozásokra, meetingekre alkalmas terek biztosítása.
A vendég éjszakák számának ösztönzésére sok szálloda kezdett ajánlatokat kínálni, 10-15 százalékos kedvezményekkel, a háromnál több éjszakás foglalásokra.
A privát étkezés újragondolása
Az egyedi és emlékezetes élmények megteremtése a vendégek számára a visszatérő ügyfélkör folyamatos áramlásának alapköve. A szállodai szobák privát étkezőként történő használata kiváló módja egy felejthetetlen élmény kialakításának.
A minneapolisi North Loop-i Hewing Hotel kiváló példája ennek a lehetőségnek a kiaknázásra. A szálloda azzal a megoldással rukkolt elő, hogy a szobák egy részéből kivette az ágyakat, és gyönyörűen díszített asztalokra cserélte. Ami próbaüzemként indult néhány szobával, hamar elfogyott az első hétvégén, azt bizonyítva, hogy egyértelmű igény van egyedi és meghitt élményekre, amelyeket, ha a vendég biztonságban érzi magát kivitelezni lehet. Eredeti bevezetése óta a szálloda most 14 privát éttermet kínál, heti négy éjszakán át.