Fontos üzenet: együttműködés és technológia szükséges a mezőgazdaság és a környezetvédelem egyensúlyához

2021. április 23. 20:47

Az amerikai vállalatok egyetértenek abban, hogy a mezőgazdaság óriási szerepet játszik a környezetvédelemben, melynek adottságait és lehetőségeit együttes erővel tudják kiaknázni a bolygó megóvásának érdekében.

2021. április 23. 20:47
null

Az Agri-Tech Innovációs Világtalálkozón a Land O'Lakes, a The Nature Conservancy, a Cargill és a General Mills vezetői azt vitatták meg, hogy üzleti modelljeik és partnerségeik hogyan vezetik előre a fenntarthatóságot.

Az egyik fontos üzenet a „radikális együttműködés” szükségessége az egész iparágban, hogy az előre mutató legyen a gazdálkodók és a környezet számára is.

„A gazda az eredeti környezetvédő" – mondta Teddy Bekele, a Land O'Lakes technológiai vezetője.

A gazdák nemzedékről nemzedékre profitálni akarnak a megművelhető földekből. Ezért fontos számukra, hogy óvják azt, ha minél hosszabb távon szeretnék használni. Ugyanakkor a nyereségük növelésével és kiadásaik csökkentésével további ösztönzést kapnak a talajegészségügyi gyakorlatok bevezetésére.

Bekele a klímaváltozás megoldásának két módjaként említi a Land O'Lakes kiskereskedői hálózatát, akik szorosan együttműködnek a gazdálkodókkal a természetvédelmi gyakorlatokon. Valamint a vállalat nemrégiben a Microsofttal kötött együttműködési megállapodást, a szén megkötésére irányuló közös feladatra.

Az elmúlt év bizonyította az élelmiszer- és az agráripar szoros együttműködésének fontosságát. A járvány rámutatott, hogy az ellátási láncban lévő szereplőknek együtt kell gondolkodniuk és megvalósítaniuk. A felfelé ívelés máskülönben nem lehetséges. A szereplők úgy vélik, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások kezelésére hasonló hozzáállásra van szükség. 

A legtöbb szektor felismeri, hogy összefogásra van szükség 

A Természetvédelmi Hivatal (TNC) a teljes iparágon belüli partnerségeket is felhasználja új piacok létrehozása érdekében. Például a TNC, a McDonald's, a Cargill és a Target együttesen egy ötéves, 8,5 millió dolláros projektet indított el 2020 augusztusában, hogy technikai és pénzügyi segítséggel támogassa a nebraskai gazdákat a talajegészségügyi gyakorlatok megvalósításában. A projekt 150 000 metrikus tonna szén-dioxid megkötésére lesz elegendő.

A regeneratív mezőgazdaság szempontjából erős ösztönzésekre és befektetésekre van szükség. A technológiai újítások elősegíthetik a haladást vagy felgyorsíthatják oly módon, amire ez idáig még nem volt példa. A technika a mezőgazdaság részét képezi, egészen a vetőmag választástól kezdve a gazdálkodók mindennapi munkáját tekintve. Ahogy a partnerségek, úgy a technológia is elengedhetetlen a fenntartható jövő szempontjából. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!