Így lesz a brit egészségügy digitális, zöld és még kényelmes is

2021. február 03. 16:32

Az Egyesült Királyságban már régóta fontos kérdés az egyészségügy digitalizációja, a jelenlegi világjárvány pedig még inkább rávilágított az új technológiai megoldások nélkülözhetetlenségére.

2021. február 03. 16:32
null

Kiemelt feladat a munkafolyamatok korszerűsítése

Az egészségügyi szakemberek még ma is rengeteg időt töltenek adminisztratív feladatokkal, miközben az adatok rendszerezése is nagy kihívást jelent. Nagy szükség van az egészségügyi rendszerben a munkafolyamatok korszerűsítésére, amellyel csökkenthető lenne a manuálisan begyűjtött adatok mennyisége és átláthatóbb, egymással kapcsolatban álló háttérrendszerek állnának rendelkezésre. Továbbá a szakemberek több időt tölthetnének a pácienseikkel, amennyiben kevesebbet kellene foglalkozniuk a napi adminisztratív feladatokkal.

A digitalizáció a környezetet is óvja

Az országban rendkívül fontos a klímaváltozás elleni küzdelem, így az NHS nem titkolt célja, hogy a világ első szén-dioxid kibocsátás nélküli nemzeti egészségügyi rendszerévé váljon. Ebben nagy szerepet játszik az adatok digitalizációja és az e-űrlapok használata, hiszen ezen törekvésekkel csökkenthető a felhasznált papír és az utazások mennyisége is. A betegek érdeke is előtérbe kerül, a szervezet arra törekszik, hogy javítsanak a kommunikáción és a részlegek közötti együttműködésen megakadályozva a felesleges kórházi felvételeket.

Betegközpontú ellátás otthon

Az NHS egyik tagja, The Royal Wolverhampton NHS Trust (RWT) élen jár a digitális megoldások alkalmazásában.

A rendszer előre betöltött űrlapokat tartalmaz, melyekből meg lehet tudni a legfontosabb információkat a betegről, így nem kell egy adatot többször rögzíteni, lényegesen rövidül az adatfelvétel folyamata és sokkal pontosabb is lesz ezáltal a rendszer, hisz kevesebb a hibafaktor. Az adatok digitalizációja pedig a költségvetésre is jótékony hatással van.

Az NHS törekvése összetett, hiszen egyszerre fontos a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, az emberek egészségügyi helyzetének javítása és az egészségügyi szolgáltatások hatékonyságának növelése. A technológia fejlődésével azonban adott a lehetőség, hogy kisebb erőfeszítéssel sokkal környezettudatosabb és hatékonyabb rendszerré váljon. 

Forrás: https://www.healtheuropa.eu/reducing-the-impact-of-administrative-burden-on-frontline-services/105386/

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2021. április 12. 19:33
Hát én még jót nem hallottam az angliai egészségügyről, pedig nagyon sok emberrel beszéltem akik ott éltek, hosszabb rövidebb ideig. Egységesen az volt a véleményük, hogy ne irigyeljük őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!