A „zöldpulcsis” Zelenszkij találkozott III. Károly királlyal is

2023. február 08. 21:01

Az ukrán elnök felrúgta a dress code-ot, a brit uralkodó nem.

2023. február 08. 21:01
null

Volodimir Zelenszkij nagy-britanniai útja során nem csak Rishi Sunakkal találkozott, hanem III. Károly királlyal is, utóbbi a Buckingham palotában fogadta. A királyi találkozó során Zelenszkij a jól megszokott zöld pulóverében volt, míg a brit uralkodó nem rúgta fel a dress code-ot. 

Mellesleg III. Károly épp most jelent meg egy bélyegen, a koronája és mindenféle királyi jelképek nélkül – kifejezett kérésére. 

Hivatalos: Zelenszkij vadászgépeket kér Nagy-Britanniától

Zelenszkijt, aki előre be nem jelentett látogatásra érkezett a brit fővárosba, először Rishi Sunak miniszterelnök fogadta a Downing Streeten. Sunak hivatalának előzetes tájékoztatása szerint a brit kormányfő az ukrán katonáknak nyújtott, hónapok óta zajló brit kiképzési program jelentős bővítését ajánlotta fel Zelenszkijnek, kiterjesztve ezt a programot az ukrán légierő pilótáira és a tengerészgyalogságra.

(via MTI)

Nyitókép: Aaron Chown / POOL / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. február 09. 15:24
Ha nem lenne azusa védence, akkor nem vennének tudomást róla a büszek angolok, akkor nem gazsulálnának neki Brüsszelben sem. Európa kiszolgáltatott helyzetben van.
zakar zoltán béla
2023. február 09. 11:43
0123456789öüóö9876543210
Squalline
2023. február 09. 11:32
Pedig Karoly ereiben a Romanovok reven orosz ver is csorgedezik. Olyan orosz ver, amely a cari birodalom reszenek tekintette az egyebkent nemzetellamkent sem letezo "Ukrajnat", az ukrannak nevezheto kvazi nepcsoportot pedig a car alattvalojakent kezelte, mint reszben kvazi orosz jellegu peremvideki szlavokat, mas reszben mint "szedett-vedett" kulonfele etnikumu nepseget. De amugy a zongorista zsido is, igy aztan az eseteben Karoly szempontjabol ez csaknem mindegy is. Megcsak nem is tiszta szlav. Egy kevert faju, zsidonak is tuno jottment. Valami felkapaszkodott kis peremvideki bandavezer, akiket azert tartottak a rokon orosz carok evszazadok ota, hogy penzert harcoljanak. Csak most epp ezek penzert elarultak az oroszokat. Gondolom Karoly ekkent elmereng a tortenelmen, mikent ismetlodnek ujra es ujra a dolgok. Kivancsi volt a kis zold ruhas mitugrasz bandavezerre, hogy konstatalja magaban a tortenelem onmagat ismetlo voltat. Esetleg adott neki ajandekba egy Jud Suss (a herceg zsidaja) kotetet. Miheztartas vegett es kesobbi okulasul.
Carcess
2023. február 09. 09:47
az hogy folyamatosan katonai pulcsiban mutatkozik csak egy média propaganda trükk ugyanennyi erővel lehetne öltönyben mert nem a fronton szerepel hanem luxus épületekben de milyen jól mutat, hogy szegény ukrán elnök gyakorlóban van mert ugye "védi a hazáját" már látom magam előtt ahogy az ukrán katonák akik túlélik ezt fellógatják a Majdan téren
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!