Hivatalos: Zelenszkij vadászgépeket kér Nagy-Britanniától

2023. február 08. 15:26

Nem tétovázik az ukrán elnök.

2023. február 08. 15:26
null

Zelenszkijt, aki előre be nem jelentett látogatásra érkezett a brit fővárosba, először Rishi Sunak miniszterelnök fogadta a Downing Streeten. Sunak hivatalának előzetes tájékoztatása szerint a brit kormányfő az ukrán katonáknak nyújtott, hónapok óta zajló brit kiképzési program jelentős bővítését ajánlotta fel Zelenszkijnek, kiterjesztve ezt a programot az ukrán légierő pilótáira és a tengerészgyalogságra.

Zelenszkij ezután beszédet mondott a brit parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban a törvényhozás két kamarája, az alsóház és a Lordok Háza tagjai, valamint a brit kormány képviselői előtt. Beszédében az ukrán elnök arra kérte a nyugati szövetségeseket, hogy szállítsanak Ukrajnának korszerű harci repülőgépeket. A kérést azzal nyomatékosította, hogy átnyújtotta az ukrán légierő egyik kiemelkedően sikeres aktív harci pilótájának sisakját Sir Lindsay Hoyle-nak, a londoni alsóház elnökének.

(MTI) 

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 09. 08:37
Hivatalos? Eddig csak úgy viccelgetett a zsidlák faszzongorista?
SzkeptiKUSS
2023. február 08. 20:16
A népét nem tudja átvágni, csak tehetetlenek vele szemben. Látják a rengeteg temetést és a sérülteket. Ez az őrült /sokan szó szerint elbújtak "előle"/, úgy vadásztatja össze a "vágóhídra jelölteket" /alapos kiképzés nélkül hullanak szerencsétlenek/ Nem baj, ha 17, vagy 60 éves a delikvens és alkalmatlan már, vagy még egy ilyen megpróbáltatásra.
Káj-Ármin
2023. február 08. 20:03
Úgy néz ki, hogy ha megkap valamit, akkor a következő körben eggyel növeli a tétet. Kíváncsi vagyok hányadik évadban jön majd az atombomba...
simonvitéz
2023. február 08. 18:27
A Sumák és a Zsaroló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!