Brit kormányszóvivő: Három év, mire az ukránok megtanulják a vadászgépeinket vezetni

2023. február 02. 16:25

A londoni vezetés egyelőre nem döntötte el, küldenek-e végül vadászrepülőt Ukrajnának.

2023. február 02. 16:25
null

Rishi Sunak brit miniszterelnök szóvivője a Telegraph tudósítása szerint arról beszélt, hogy komoly oka van annak, amiért nem küldenek egyelőre vadászgépeket Ukrajnának, ugyanis nagyon hosszú idő, mire megtanítják az ukrán katonákat üzemeltetni a járműveiket. 

– közölte a szóvivő. 

Rishi Sunak kedden szinte kizártnak nevezte, hogy vadászrepülőt küldjenek a háborúban álló országnak. A kormányfő szóvivője szerint továbbra is kapcsolatban vannak az ukránokkal és megfontolják, hosszú távon mi lehet számukra a legkedvezőbb segítség. 

Ben Wallace védelmi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján jegyezte meg, a brit kormányon belül nincs szilárd álláspont azzal kapcsolatban, küldjék-e a gépeket Kijevbe. 

Nyitókép: Joe Giddens / POOL / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 02. 19:17
Mennek a levesbe a hoholok, repülőgéppel és anélkül is, hiába vergődtök.
Bitrex®
2023. február 02. 19:06
Kezdjük is mindjárt a latin ábécével.
Öreg Palóc
2023. február 02. 19:04
Nem mondták ki de nem adnak pilótákat az orosz agyaggalamb lövészeknek. Sokan szeretnék élesben kipróbálni a fegyvereiket de mindenki úgy szeretné, hogy abból neki ne legyen baja !! Lásd a "világ legjobb mesterlövésze" is, hogy haza takarodott Kanadába, amint rájött, hogy itt nem imádkozó muszlim kecskepásztorokat kell lelövöldöznie, hanem olyanokat, akik rögtön visszalőnek rá, méghozzá ágyúval !
Tikkadt Szöcske
2023. február 02. 19:01
Kell szólni Zselének, követeljen pilótákat is. Elvégre mi az neki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!