Durva rendőrségi biztosítás mellett tudták csak megrendezni a bevándorláspárti tüntetést

2024. augusztus 08. 08:25

A demonstráció előtt a boltosok korán bezárták az üzleteiket, helyenként a kirakatokat is bedeszkázták.

2024. augusztus 08. 08:25
Southport disorder

Nyitókép: PA Wire/PA Images via Getty Images

Hetek óta folyamatosak a tüntetések és zavargások Nagy Britanniában, miután egy ruandai származású, de az Egyesült Királyságban született 17 éves fiú brutális módon kioltotta három angol gyerek életét. A felháborodott tüntetők ellen az angol baloldal hamar megképezte a saját narratíváját, miszerint akik utcára vonultak, azok valójában „bevándorlásellenes rasszisták”. Ennek alátámasztásaként az angol baloldal szerdán több tüntetést is szerveztek a „rasszizmus ellen”, azonban azokat csak a szigorú rendőri biztosításnak köszönhetően tudták megvalósítani – írta meg a BBC.

Hundreds march in Birmingham against racism
Forrás: by Thomas Krych/Anadolu via Getty Images

A demonstráción a „Free Palestine – Szabad Palesztinát” feliratú transzparensek is megjelentek. A demonstrációk békésen zajlottak, a tüntetők azt skandálták, „a menekülteket szívesen látjuk”. Ennek ellenére az erőszaktól tartva rengeteg rendőrt vezényeltek ki a tüntetések helyszíneire. De nem csak a rendőrök, a helyiek is további zavargásoktól tartottak. A demonstráció előtt a boltosok korán bezárták az üzleteiket, helyenként a kirakatokat is bedeszkázták.

Hundreds march in Birmingham against racism
Forrás: Thomas Krych/Anadolu via Getty Images)

Southamptonban körülbelül 300-400 ember gyűlt össze a Grosvenor téren, azt skandálva, hogy a „rasszisták menjenek haza” és hogy „a rasszizmus tűnjön el az utcáinkról”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. augusztus 08. 12:21
"A rasszisták menjenek haza." Hol van az angolok hazája?
ujujuj
2024. augusztus 08. 11:47
Bazmeg a második képen az a bundáskezű nörfi a palesztinás táblával... ha ez e kép korábban nyilvánosságra kerül, szabadkártyát kapott volna az olimpiára, méghozzá bármelyik versenyszámban. Annyira szeretnék a fejébe látni, hogy tudja-e, mi volna palesztinában a sorsa.
backstablive
2024. augusztus 08. 11:24
A fehèr moslèk tartja a tablat a kepen free p. Hat ott szarnak a szajaba. Meg latnam elobe
coyote-0
2024. augusztus 08. 11:00
Menjetek a Közel-Keletre, ha arabok közt akartok élni, ne Európából akarjatok már Közel-Keletet csinálni anarchista tetvek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!