Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti vendéglátóipari egység tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei – közölte a Nébih csütörtökön.
A közlemény szerint a higiéniai hiányosságokon túl 25 kilogramm nyomon követhetetlen, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű állati eredetű alapanyagot is találtak az ellenőrök a Pudravka Tech Kft. létesítményében; ezek megsemmisítését elrendelték.
– közölte a hivatal. A berendezések (például hűtők, munkaasztalok, dagasztógép) környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros, fekete koszt láttak az ellenőrök, a padló takarítatlansága az egész egységre jellemező volt. A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre.
A hivatal arra is kitért, hogy külön hulladéktároló helyiséggel a létesítmény nem rendelkezett, a konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben, nyitott hordókban tárolták. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.
Az egység a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb helyszíni szemléjét követően folytathatja csak tevékenységét.
Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – tájékoztatott a Nébih
(MTI)
Kép forrása: Nébih