Magángyűjtéssel, rendelkezésre állási díjjal segíti a munka nélkül maradt alvállalkozókat az Antenna Hungária

2020. április 29. 09:40

Összefogtak a dolgozók az Antenna Hungáriánál, hogy átsegítsék azt a csaknem félezer alvállalkozó szakembert a járvány okozta nehéz anyagi helyzeten, akiknek veszélybe került a megélhetése; a vállalat felkarolta a munkavállalói kezdeményezést, és azt kiegészítve keretösszeget különített el a rászoruló alvállalkozói kör megtartására a járványügyi helyzet fennállásáig.

2020. április 29. 09:40
null

Az Antenna Hungária keddi közleménye szerint a pandémiás helyzet gazdasági hatásai miatt sokan hátrányos helyzetbe kerültek vagy akár munka nélkül maradtak, ami erősen érinti a film- és műsorgyártási szegmenst is. Magyarországon egyedülálló eszközparkjának köszönhetően az Antenna Hungária évente több mint 1500 sport-, kulturális és szórakoztató eseményt közvetít. A vállalat a magasan képzett mérnöki és technikusi szakembergárda, az elismert kreatív csapat és a folyamatosan fejlesztések eredményeképpen mára Magyarország vezető műsorgyártási szolgáltatója lett az élő helyszíni közvetítések terén, hangsúlyozták a közleményben.

A műsorgyártási piac sajátosságaiból adódóan nagy létszámú alvállalkozói kör áll folyamatosan az Antenna Hungária rendelkezésére, akik az egyes produkcióknál szerződés keretében végzik a tevékenységüket. Normál piaci körülmények között ahhoz, hogy a társaság a csúcsidőszakban is teljesíteni tudja a megrendeléseit,

több mint 400 szerződéses szakember áll rendelkezésre a zökkenőmentes feladatellátás biztosítására,

 jelezte az Antenna Hungária.

A járvány miatt kialakult helyzetben több gazdasági ágazattal együtt a műsorgyártási piac is beszűkült, ami hátrányosan érintette a szerződéses jogviszonyban dolgozó szakembereket. Ezt felismerve az Antenna Hungária dolgozóinak kezdeményezésére először magángyűjtésbe kezdtek, hogy segítsék azokat a szakembereket, alvállalkozókat, akikkel együtt dolgoznak, de a járvány miatt szinte ellehetetlenült a helyzetük és veszélybe került a megélhetésük.

A kezdeményezés már a vezetőség támogatásával folytatódik. A nehéz helyzetbe került alvállalkozókat rendelkezésre állási szerződéssel tartják állományban, ameddig a járványügyi helyzet ezt megköveteli. A közlemény szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy erre a célra elkülönített keretösszegből folyamatos bevételhez jutnak azok a partnerek, akik a rászorultság függvényében erre igényt tartanak, a pandémiát követően pedig az Antenna Hungária alvállalkozójaként további megbízások keretében folytathatják munkájukat.

„Ezzel kifejezzük, hogy hosszú távon számítunk a szakértelmükre, felkészülve a pandémiás helyzetet követő időszakra, amikor a meglévő partnerekkel a lehető leghamarabb tudunk majd visszaállni a normál működési rendre, hogy kiszolgáljuk megrendelőink igényeit” – fogalmazott Váradi Vilmos, az Antenna Hungária műsorgyártási osztályának vezetője a közleményben.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!