Egy sziget lehetőségei

2024. október 09. 23:07

A középkorban királyi vadaskert, jóval később a magyar ipar fellegvára, Budapest különös alkotóeleme: Csepel is tele van régi történetekkel.

2024. október 09. 23:07
null
Nizalowski Attila

Nyitókép: Fortepan / adományozó: Új Nemzedék napilap

Csepel újszerű hobbival bír. Gyűjti a Csepel szót, s 13 városrészének a nevében őrzi őket. Csepel-Belváros, Csepel-Csillagtelep, Csepel-Rózsadomb… Ami enyhe kompulzív zavarnak tűnik, de talán csak szimpla ipartámogatás, hiszen a csepeli táblagyárnak is meg kell élnie. Csepel címerét 2012-ben cserélték csepelibbre. Azelőtt arany kalászok, ekevasak mutatkoztak a szépen vágott, kék-zöld címer mezőiben, most úriasabb a heraldikai tartalom. Táncoló fehér paripa, fém tökfödő. Előbbi Csepelre, Árpád fejedelem itt élt lovászára emlékeztet, utóbbi a csepeli királyi vadaskertre, mely egyszer vadban gazdag találkahelyet nyújtott az európai műveltségű III. Bélának és rőt szakállú komájának, Barbarossa Frigyesnek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 09. 23:08
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­z­­e­x­i­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!