A Dallas Bobbyja is szurkolásra buzdít!

2024. június 22. 14:10

Szeptemberben érkezik a mozikba a Lepattanó című magyar vígjáték, amely mások mellett Patrick Duffy és Scherer Péter főszereplésével tiszteleg egy fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt. A film előzetese a magyar sportolóknak való szurkoláshoz is kedvet csinál az idei mozgalmas nyáron.

2024. június 22. 14:10
null
Farkas Anita

Az idei nyár a sportról szól, hiszen a nemrég kezdődött labdarúgó-Európa-bajnokságot szinte rögtön a párizsi olimpia követi. A Lepattanó jóvoltából azonban az ötkarikás játékok után is lesz miért szurkolni; Vékes Csaba szeptember 26-án mozikba kerülő romantikus sportvígjátéka a gombfocit vagy más néven szektorlabdát helyezi a középpontba. 

Amiben a magyarok időről időre világelsőnek bizonyulnak, és amellett, hogy igazi hungarikum, nemzetközileg is rendkívül népszerű sportág.

A történet főszereplője, Kálmán (Scherer Péter) és a hozzá hasonló megszállottakkal álló csapata épp az Európa-bajnokságra készül, ahova esélyük is lenne kijutni, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyian mély válságba kerülnek, mígnem felcsillan a remény: egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra, ami ugyan nem őket illeti, de az álmaikat életben tartja.

Fekete-Lovas Zsolt, Scherer Péter és Waskovics Andrea a Lepattanó című filmben. 

Egyetemistaként tudtam meg, hogy a gyerekkori pöccintgetésen túl van egy professzionális gombfoci is, a szektorlabda. Emlékszem, ahogy beléptünk a helyiségbe, rögtön az ajtó mellett egy nagy bekeretezett kép fogadta a látogatót. A képen az akkori gombfoci-válogatott volt – kivétel nélkül mindenki melegítőben! 

Azonnal éreztem, hogy ez valami nagyon különös, érdekes szubkultúra, megannyi kedves őrülttel. 

Később eszembe jutott, hogy a szektorlabda remek közege lehetne egy sztorinak, úgyhogy összeálltunk Csabával, és kitaláltunk egy történetet, ami ebben a világban játszódik” –  meséli Gönye László, a mozi társ-forgatókönyvírója az ötlet születéséről.

Az alkotók pedig remélik, hogy a Lepattanóhoz nemrég készült lelkesítő hangulatú teaser (Doraya Bouandel munkája) nemcsak a filmhez, de a magyar sportolóknak való szurkoláshoz is még nagyobb kedvet csinál.

A Lepattanó című romantikus sportvígjátékot Vékes Csaba írta és rendezte, társ-forgatókönyvírója Gönye László, producerei Roskó Péter és Scherer Péter, kreatív producere Scherer Péter. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Három Homár és Blue Duck Arts gyártásában készült. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán és Patrick Duffy látható. A film a JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. június 22. 18:41
Na ugye..
Namond
2024. június 22. 14:48
Mint orvbán a Az MB 2-ből kieső két ballábas focista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!