Tudás, ami csendből születik

2024. január 31. 22:16

A sorozatozó, videójátékozó, konditermező ember többféle módon képes eltölteni a szabadidejét, mint a Homo sapiens bármely korábbi generációja, mégsem ismerjük a valódi kikapcsolódás titkát. Száz éve is megvan, hogy eltévelyedtünk, de van-e visszaút a belső nyugalomhoz, a csendes szemlélődés kultúrájához – az igazi szabadidőhöz?

2024. január 31. 22:16
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Úgy tűnhet, hogy minden gondunk-bajunk dacára a 21. században több lehetőségünk adódik a szabadidőnk eltöltésére, mint bármikor a Homo sapiens történetében. Streaming- és videójáték-forradalom, reneszánszát élő koncertipar, klasszikus és extrém hobbik tömkelege vesz körül bennünket, ráadásul a túlélésünkhöz szükséges alapvető feltételekért sem kell naphosszat aggódnunk, ahogyan az őseinknek. Valami mégsem stimmel. Képtelenek vagyunk a valódi kikapcsolódásra – a szabadidőt, ahogyan azt eredetileg értették és üdvösnek gondolták, napjaink embere nem is ismeri.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!