Díjjal jutalmazta a Bárka kultúrateremtését Békéscsaba

2020. január 23. 08:02

Több évtizedes munkát koronázott meg a kitüntetés.

2020. január 23. 08:02

A magyar kultúra napján rendezett gálaestet keretében adták át Békéscsabán Pál Miklósnénak és a Bárka kulturális folyóirat szerkesztőségének a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést – számolt be a Behir. Mint írják, a díjazottak azért kapták a kitüntetéseket, mert az elmúlt évtizedben (a Bárka esetében közel 30 évről van szó – a szerk.) nagyban hozzájárultak a város kulturális életének felpezsdítéséhez és a hagyományok őrzéséhez.

(Fotó: Bárka)

Mint a szerdai cikkben írják, Békéscsaba polgármestere ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a város civil szervezetei és intézményei 2019-ben eredményes és színvonalas tevékenységgel járultak hozzá a megyeszékhely mindennapjainak színesebbé tételéhez. Szarvas Péter (független) kiemelte a Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget, a Békés Megyei Könyvtár programjait, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tevékenységét, a Jókai színház műsorait, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központ rendezvényeit és a Békéstáji Művészeti Társaság kiállításait.

Beszédében a városvezető hangsúlyozta: a megyeszékhely színes kultúráját jól mutatja, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, Szente Béla megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerést, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója, Lenkefi Zoltán a Blattner Géza-díjat, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Rakonczás Szilvia pedig Szinnyei József-díjat vehett át tavaly.

A magyar kultúra napját 1989. január 22. óta ünneplik Magyarországon. Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt Csekén; az alkotást a Gyulán született Erkel Ferenc zenésítette meg 1844-ben.

(Borítóképünk fotóját Such Tamás készítette)

(Mandiner)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!