Szuperrobot is részt vesz a kínai tévévetélkedőn

2017. január 08. 10:00

Sakk-, go- és kvíz-versenyek után magasabb szintre lép a gép-ember megmérettetés. A kínai televízió különleges vetélkedőjében a Baidu robotja küzd meg emberekkel és programokkal.

2017. január 08. 10:00

Xiaodu, a kínai keresőóriás, a Baidu által fejlesztett robot is részt vesz a január 6-án startolt és áprilisig tartó Super Brain tévévetélkedőn. A vetélkedő teljes negyedik (mostani) évadját a szuperszámítógépek kontra ember témának szentelik: Xiaodu négy emberrel és más programokkal méri össze tudását. Az is elképzelhető, hogy a vége MI kontra MI megmérettetés lesz.

A Baidu 2015-ben mutatta be a robot kisebb verzióját, azóta a gép MI-jén dolgoztak, és a tévéműsorhoz készítettek óriásverziót. Egyik ellenfele, a nyolcéves Sun Yiting bámulatra méltó hallással rendelkezik: földre érkező léggömb zajából tudja, milyen magasból szállt le stb. Egy másik versenyző, Wang Feng világcsúcstartó: ő memorizálja leggyorsabban pókerjátszmák lapjait.

Az első kör az arcfelismerésről, a második a beszédfelismerésről szól, utóbbiban 21 tagú kórus énekel, három ember beszél 3 másodperces videóban. A három beszélő szövegét kell felismerni.

A Baidu bizakodik, hogy Xiaodu elég intelligens ahhoz, hogy megnyerje a vetélkedőt.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik