A mind fizikailag, mind lelkileg megterhelő, minden mozdulatában összepróbált, óramű pontossággal zajló csapatmunka során a magyar versenyzőknek sikerült véghezvinniük a többhetes felkészülés során kialakított elképzeléseiket, és mind a két kompozíciót magas színvonalon, a rangos nemzetközi zsűri elvárásainak megfelelve kivitelezni.
Az idei verseny során különösen fontos elvárás a nemzeti karakter megjelenítése a tál és a tányér témájában. A hazai csapat ezt a magyar gasztronómiai kultúra egyik tradicionális elemének, a savanyításnak jelentős használatával, illetve a magyar erdő hangulatának és alapanyagainak beemelésével kívánta érvényre juttatni, amit maradéktalanul sikerült is megvalósítaniuk. Ennek megfelelően került a „Gyökerek és levelek alatt” elnevezésű vegán témába többek között tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, savanyított erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika, míg a „Magyar téli erdő” fantázianevű húskompozícióba a tokaji furmint és aszú, mangalica sonka és szalonna, kacsamáj és savanyított gyökérzöldségek.
Az első versenynapot követően mind a tálalást és a gasztronómiai kiválóságot pontozó kóstoló zsűri, mind a versenykonyhában végzett munka tisztaságát, fenntarthatóságát és higiéniáját értékelő konyhai zsűri meghozza pontszámait, azonban ezeket kizárólag a szerdai, második versenynapot követően, a végső eredményhirdetés alkalmával ismerheti meg a közönség – így tehát van még miért izgulnia mind a magyar csapatnak, mind azoknak a hazai szurkolóknak is, akik minden eddiginél népesebb tömegben, több, mint 300-an jelentek meg Lyonban. A magyar csapat európai győzelme miatt nemcsak Széll Tamásék szereplését övezi hatalmas várakozás, de a magyar gasztronómia iránt is megnövekedett az érdeklődés. A versenynek otthont adó nemzetközi gasztronómiai vásár, a SIRHA területén felállított magyar standnál folyamatos volt az érdeklődés, itt a magyar borok mellett a hazai alapagokból készített fogásokat is kóstolhattak a látogatók.