Az Apple vezet a zöld internetért vívott versenyben

2017. január 12. 15:00

Apple, Facebook, Google a sorrend a Greenpeace zöld internet listáján. Az Amazon és a Netflix viszont lemaradt.

2017. január 12. 15:00

A Greenpeace elemzése szerint a Facebookot (67 pont) és a Google-t (56 pont) megelőző Apple (zsinórban a harmadik évben) vezeti a zöld internet építéséért folyó versenyt. 83 pontot ért el 100-as skálán, amelyen a nagy adatközpontokat működtető cégek „környezeti lábnyomát” mérik. Mindhárom vállalat „A” besorolást kapott, mindhárom célja a 100 százalék.

Az Apple az energiahasználat átláthatóságában, megújuló energiák iránti elkötelezettségben, energiahatékonyságban és takarékosságban, energia-beszerzésben kapta meg a legjobb besorolást. A 2017-ben nagyon sok szél- és napenergia vásárlást tervező Google idén lekőrözheti a 2015-ben 93 százalékon teljesített almás céget.

A tanulmány szerzői szerint az Amazon és az Észak-Amerika internetforgalmának harmadát bonyolító Netflix lemaradt. Az Amazonnál például az energiahasználat átláthatóságát kritizálták.

A szerzők felhívják a figyelmet, hogy a techcégek energiapolitikája komoly hatást gyakorol más vállalatokra is. Az Apple katalizátorszerepet tölt be saját IT ellátási láncában, amivel a beszállító adatközpontokat és felhőszolgáltatókat megújuló energia használatára ösztönzi.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!