A közeljövő intelligens gyára

2016. december 28. 09:02

Az ipar 4.0 jegyében fejlesztik az emberi beavatkozás nélkül működő, gépek automatikus kooperálásán alapuló intelligens gyárat, amelyben hardver- és szoftverszinten egyaránt megszűnnek a kompatibilitás-problémák.

2016. december 28. 09:02

A japán Elysium és a német Darmstadti Műszaki Egyetem összeállt, hogy az ipar 4.0 jegyében kivitelezzék a közeljövő intelligens gyárát.

Az emberi inputtól függetlenül működő gépeken alapuló rendszer flott működéséhez elengedhetetlen a precíz számítógépes munkafolyamat. A gépeknek zökkenőmentesen kell kooperálniuk, mert semmiféle intelligencia nincs abban, ha például Kuka robotkart 3D nyomtatókkal és szkennerekkel kötünk össze, de nem kompatibilisek egymással.

A digitális világ számtalan hardverével és fájlkiterjesztésével az „összeférhetetlenség” az infokom egyik legfrusztrálóbb problémája. 3D fájlok például több mint 20 formátumban léteznek, amelyek közül az .stl a legelterjedtebb a 3D nyomtatásban. Sajnos egyik sem abszolút kompatibilis a különféle szoftveralkalmazásokkal, így gyakran kell konvertálni, amivel változhatnak az adott tárgy specifikációi.

A Darmstadti Műszaki Egyetem kutatói elemzik az Elysium meglévő digitális cuccait, azokat dolgozzák tovább a cyber-fizikai rendszerek és a dolgok internete (IoT) gördülékeny munkafolyamatát garantáló intelligens gyárrá. Az Elysium biztosítja a részek közti kommunikációt, hogy ne legyenek kompatibilitás-problémák.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!