Sauska- és Grand Tokaj-borok az ételek mellé
A kontinensdöntő idén a magyar ízek jegyében telik, hiszen a versenyfeladatok fő alapanyagai, vagyis a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két magyar borászat vörös és fehér borai szerepelnek a kínálatban. Sauska Krisztián, a nevét viselő villányi és tokaji pincészet tulajdonosa az MTI-nek elmondta: eddig szinte elképzelhetetlen volt, hogy Magyarország ilyen rangos eseményt, ráadásul ilyen magas színvonalon vendégül lásson, ilyen nagy számú és nagy tudású külföldi vendéggel. Hatalmas lehetőség ez Magyarországnak és természetesen pincészetüknek is, emelte ki.
Mint hozzátette, elsősorban a helyi fajtákra koncentrálnak: a zsűri tagjai és a kiemelt vendégek a Sauska kékfrankosát, cabernet franc-ját, kadarkáját és kékfrankos alapú cuvée-jét kóstolhatják. Szappanos Péter, a Grand Tokaj, vagyis a korábbi Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója szerint a Bocuse d'Ort az új márka, név és arculat világpremierjének is szánják. A Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntőjére ellátogatott a világhírű osztrák borász, Lenz Moser is, akivel a Grand Tokaj együttműködési megállapodást kötött a márka nemzetközi népszerűsítésére, árulta el a cég vezetője.
A versenyen már kóstolható a geisenheimi borászati egyetem szakértői szerint is kiváló 2013-as évjárat aszúja, és a Grand Tokaj száraz borai közül egy birtokházasítás, egy sárgamuskotály, egy alap és egy prémium dűlőszelektált furmint is.