E-mailben is regisztrálhat az Ügyfélkapu+-ra!
![](https://cdn.mandiner.hu/2025/01/_eMmDxSwhobj8w3SGoZLUYuKpBRdFmfbjPiaNHSY0FM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzMTJhNGVlYzY2MTQyOTRiOTBlNWI4Y2Y1Mzg3ZmQ0.jpg)
Videó azoknak, akik elakadtak a regisztrációnál.
![](https://cdn.mandiner.hu/2025/01/_eMmDxSwhobj8w3SGoZLUYuKpBRdFmfbjPiaNHSY0FM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzMTJhNGVlYzY2MTQyOTRiOTBlNWI4Y2Y1Mzg3ZmQ0.jpg)
A Tokaj Kereskedőház 2013-as Áts Károly által készített eszenciáját kóstoltuk a VinCÉ-n. Mivel ízeket és illatokat az interneten egyelőre nem tudunk közvetíteni, ezért most a minden részletében lehengerlő bor látványát mutatjuk meg olvasóinknak.
A 2013-as tokaji eszencia a Mandiner.bor által is beharangozott, a VinCE szombati napján tartott mesterkurzuson jött elő, melyen a Tokaj Kereskedőház friss tételeit néztük meg nemzetközi kontextusban. Sauternes-i, ruszti, wachaui, burgundiai borok párbajoztak a tokaji szárazakkal és édesekkel. Két bor mellé nem tettek versenytársat a szervezők, az egyik a Tokaj Kereskedőház 2013-as Szarvas-dűlőből származó hatputtonyos aszúja volt, a másik pedig ez a fenti videón is látható, minden részletében lehengerlő 2013-as eszencia, amely literenként 580 grammnyi maradékcukrot tartalmaz.