Az öt legjobb easter egg a Deadpoolban

2016. február 19. 11:15

Stan Lee-t mindenki kiszúrta a Deadpoolban, ugyanúgy, ahogy az utalásokat Reynolds korábbi szerepeire, vagy éppen Hugh Jackmanre. Mi most összeszedtünk öt olyan easter egget, azaz rejtett utalást, belső poént, ami talán nem volt ennyire magától értetődő.

2016. február 19. 11:15
Admin

Deadpool karaktere mindig is nagyrészt a szuperhős-műfaj kifigurázásáról szólt, nem volt ez másképp az idei filmben sem: feltűnt egy sor Marvel- és DC-utalás. Most összeszedtünk pár olyat, ami talán nem tűnt fel elsőre.

*

1. Rob Liefeld és Fabian Nicieza

Liefeld (író és rajzoló) és Nicieza (író) találták ki Deadpoolt, így nem meglepő, hogy a filmben mindkettejükre találni utalást. Először egy Rob L. feliratú Starbucks pohár repül át a vásznon a film nyitójelenetében, de később azt is láthatjuk, hogy az összecsapás Deadpool és Ajax emberei között a Nicieza utca és a Fabian út kereszteződésében zajlik. És ez még nem minden: Liefeld személyesen is megjelenik egy cameo erejéig. 

2. Hydra Bob

A képregényekben Bob a Hydra ügynöke volt, egészen addig, amíg össze nem futott Deadpoollal, aki szárnysegédjévé fogadta. Természetesen a filmben nem használhatták a Hydrát, így Bob egyszerűen csak Deadpool egyik ismerőse lett, aki balszerencséjére a végső csatában nem a megfelelő oldalon állt. 

3. Helicarrier

A film megjelenése óta mentek a találgatások (még itt a szerkesztőségen belül is), hogy az utolsó harc színhelye az egy helicarrier volt-e, vagy csak egy hatalmas hajó. A választ végül az io9 cikke adta meg, ugyanis megkérdezték azt, aki a hajó dizájnjáért felelt, aki elárulta, hogy az volt a feladata, hogy egy olyan helicarriert tervezzen, ami a lehető legkevésbé hasonlít a Marvel filmjeiben láthatókra. 

4. Radioaktív shar pei 

Van az a jelent, amikor Deadpool a külsejét ahhoz hasonlítja, mint akit megharapott egy radioaktív shar pei, ami nyilvánvaló utalás Pókemberre, ami kevésbé nyilvánvaló, hogy ez egyben utalás magára a képregényre is, ahol Deadpool önmagát Ryan Reynolds és egy shar pei keverékeként írja le.

 

5. Famous Feige’s

Így hívták a pizzériát, ahonnan Wade a film elején a pizzát szállította, ami elég egyértelmű utalás Kevin Feige-ra, a Marvel Studios elnökére. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!