„Rágalom minden nekem tulajdonított szó” – Nemes Jeles elhatárolódik a Jüdische Allgemeine interjújától

2016. január 28. 19:46

Közös közleményben határolódott el a németországi zsidó lapban megjelent interjú tartalmától a Saul fia rendezője és producerei. Mivel álláspontjuk szerint az idézett mondatok nem hangzottak el, ezért jogi lépéseket tesznek a Jüdische Allgemeine ellen.

2016. január 28. 19:46
mandiner .

A Saul fia című film rendezője és producerei is elhatárolódtak a Jüdische Allgemeine című németországi lap online felületén „Magyarország nem normális ország” címmel megjelent Nemes Jeles-interjú tartalmától, melyről a Mandiner számolt be elsőként magyarul.

A szerkesztőségünknek elküldött közleményben a következőket írták:

„A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Juedische Allgemeine cikkének tartalmáról. »Rágalom minden nekem tulajdonított szó« – nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.”

A Jüdische Allgemeine által közölt szöveg szerint Nemes Jeles többek között a magyarországi antiszemitizmus súlyosságáról, illetve a Golden Globe- és az Oscar-gála értelmetlenségéről nyilatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. március 07. 20:52
ögyes
Gombóc XVI. Artúr
2016. augusztus 17. 22:14
Nahát, egy zsidó újság ami hazudik! Hogy mik vannak! Hát mivé lett ez a világ!!
Vén Csataló
2016. július 27. 01:12
Szerintem azért tette, mert vannak olyan cionista szervezetek és csoportok, amelyek az antiszemitizmus növelésében érdekeltek, például azért, hogy az európai zsidók ne érezzék magukat biztonságban Európában és át akarjanak települni Izraelbe. Izrael államnak ma is fontos tevékenysége az úgy nevezett "alijázás", vagyis hazatelepülés előmozdítása. Vannak erre szolídabb módszerek, de nincs kétségem, hogy vannak, akik a keményebb módszerektől sem riadnak vissza.
kohntalan
2016. március 17. 16:14
Tarr Bélával is hasonló történt néhány éve, akkor a rendező jött ki rosszul a dologból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik