Milliókat spórol energiaszámlákon az algoritmus

2015. december 17. 17:00

Egy új szingapúri algoritmussal csökkenhet vállalatok energiafogyasztása, és értelemszerűen a környezetszennyezés is.

2015. december 17. 17:00

A szingapúri Nanyang Egyetemen fejlesztett új algoritmus segítségével akár 10 százalékkal csökkenthetők vállalatok energiaszámlái. Ráadásul úgy teszi mindezt, hogy a cégeknek nem kell feltétlenül frissíteni az IT-rendszerüket.

Az algoritmust úgy tervezték, hogy a rendszer már működő érzékelőinek az adatait használja. Mihelyst összekombinálták a például a hőmérsékletet figyelő szenzorokkal, adatelemzés után tesz energiaspóroló javaslatokat.

„Pontosan tudjuk belőlük, mennyire kell hűteni egy helyiséget, hol kell hozzáadni valamit, hogyan érhetjük el a legjobb egyensúlyt” – magyarázza Ted Chen, az egyik fejlesztő, a technológiát kereskedelmi forgalomba bevezető Evercomm Singapore terméktervezője.
Plusz-szenzorok nélkül 5 százalék lehet a megtakarítás, ha külső újakat is installálnak, akkor még több.

Az egyetem szerint egy szingapúri nagyvállalat éves villanyszámlája könnyen eléri az 50 millió szingapúri dollárt (1 szingapúri dollár kb. 205 forint).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!