Merre lesz a séta? – Keddi programok Budapesten

2015. október 20. 14:35

Ír poszt-rock, Udvaros Dorottya, Random Trip és egy kis hangolódás a világzenei expóra: kedden is van hol bulizni.

2015. október 20. 14:35
Ma van a magyar világzenei showcase nap a Fonó Budai Zeneházban: a szerda esti megnyitóval elinduló budapesti világzenei expo, a Womex felvezetéseként kedden tíz magyar produkció mutatkozik be a nemzetközi szakma előtt. A program 18 órakor kezdődik, időrendi sorrendben a David Yengibarian Trio, a Fonó Zenekar, a Zombori, Meszecsinka, a Babra, a Kerekes Band, a Parno Graszt, a Góbé, a Dina, végül 23 órától a HolddalaNap lép színpadra, mindenki fél óra. Az előadók a Fonó nagytermében, a pajtában, valamint az előtérben zenélnek.
 
A Gozsdu Manóban este 8-tól fellép a Der Tanz és a Gold: a sötét hangulatú, zajos posztpunkot játszó holland kvintett második nagylemezét mutatja be. A Lumen Kávézóban Bujdosó Béla Big Band-jét hallgathatjuk, a koncerten előkerül majd a kínai hegedű, a steel drum, klarinét, a looper és még egyéb finomságok. A Központban eközben Barbi és Jancsó pörgetik a zenét.
 

A Müpában Udvaros Dorottya mutatja be legújabb lemezét, a Majdnem valaki-t, miközben a Dürer Kertben fellép a God Is an Astronaut: egy instrumentális/poszt-rock zenekar az írországi Co. Wicklow-i Glen of the Downs-ból. Az Instantban a hét elején is lehet már bulizni: Cadik, Zombilaze és még sokan mások gondoskodnak az ütemekről. Az A38 Hajón ahogy megszokhattuk, a kedd az improvizációról szól: Delov Jávorék ezúttal Jammal (The Acoustic Loops, V.U.K.), MC Fantom (Subculture Revolution), MC Kemon (Irie Maffia), Törőcsik Kristóf (Margaret Island), Szebényi Dániel és a svéd-magyar Antonia Vai énekesnő közreműködéssel fognak örömzenélni a hajó gyomrában a Random Tripen. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!