A német borvidékeken is dübörög a szüret a Német Borintézet friss közleménye szerint. A leszüretelt alapanyag minőségével a borászok kimondottan elégedettek, a szőlőtőkéknek jót tett a napsütötte, száraz nyár. Az első mustbecslések alapján Németországban idén 8,8 millió hektoliter must került a pincékbe, ami 4 százalékkal kevesebb a tavalyi évhez képest, az elmúlt ötéves, 8,5 millió hektoliteres átlagot ellenben meghaladja.
A komplett EU-s bortermelésre is vannak adatok. A 2015-ös szüretben az unió tagállamaiban 171 millió hektoliternyi mustot préseltek ki: ezzel nemcsak az előző évi, de az elmúlt öt éves átlagot is meghaladó mennyiségű alapanyaga van a borászatoknak. A termés nagy része három országból származik: 139 millió hektoliternyi must, vagyis az uniós mustösszeg 81 százaléka Spanyolországból, Franciaországból és Olaszországból jön.