A Burgtheater válaszolt Vidnyánszky levelére

2015. április 22. 20:20

Válaszolt Vidnyánszky Attila levelére a bécsi Burgtheater intendánsa, de azt nem hozza nyilvánosságra. Annyit azért elárult, hogy megtiszteltetésnek vették a MITEM-en való részvétel lehetőségét, az ő színházukban pedig véleményszabadság van.

2015. április 22. 20:20

A Burgtheater igazgatója postafordultával megválaszolta Vidnyánszky Attila levelét – közölte szerdán este a bécsi színház sajtóosztálya az MTI-vel. 

 
A Burgtheater intendánsa, Karin Bergmann az MTI-nek kifejtette, hogy a Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) való részvételüket megtiszteltetésnek vették, ezért kifejezetten köszönetet is mondtak, egy esetleges újabb meghívás esetében szívesen érkeznek ismételten Magyarországra. 
 
Hangsúlyozta: a Burgtheaterben véleményszabadság van, és ezt képviselik más színházakban is. Ugyanakkor a Vidnyánszky Attilának írt válaszlevelet a Burgtheater nem hozza nyilvánosságra – közölte a színház az MTI-vel.
 
Mint ismeretes, vasárnap este egy váratlan akció keretében egy, a magyarországi demokráciát féltő politikai nyilatkozatot olvasott fel a Burgtheater Sirály-előadása után a bécsi társulat egyik tagja a Nemzeti Színházban. A MITEM-re – az előzetes programtól eltérően – sem Karin Bergmann, sem a darab rendezője, Jan Bosse nem jött el a társulattal. Vidnyánszky Attila hétfőn levelet írt Karin Bergmann-nak, amelyben magyarázatot kért a történtekre. 
 
Ausztria egyik vezető és mérvadó politikai blogjának szerzője, Andreas Unterberger blamázsnak nevezte szerdán a bécsi színház magyarországi akcióját, amely szerinte nem odaillő és tartalmilag nevetséges volt. 
 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 01. 09:39
Nem hozzák nyilvánosságra Vidnyánszky levelét. Éljen a demokrácia, és a véleményszabadság!
tyIer durden
2015. december 10. 16:19
Amiota nem az Alfoldi az igazgato a Nemzetiben, azota ugy latszik ott is diktatura van. Szegeny kis buzit nem engedik (valojaban lejart a szerzodese) jatszadozni a csunya fasisztak, hat micsoda dolog ez!
választópolgár
2015. augusztus 13. 13:56
Ausztria államformája a: liberális diktatúra.
kispufi
2015. május 27. 12:02
uccsó bekezdés kurvára tetszik, nagy örömmel fogadom a normalitást, meg hogy egyáltalán odaát is van ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!