Azonban néhány tételt mindenképp érdemes kiemelni az évjáratból. Kezdjük talán Balassa István Betsek válogatásánál, amiből a Furmint Februáron a dűlő kvarc altalajú területéről származó bort lehetett kóstolni.
Mi van Mádon?
A bor hihetetlen sokrétű fűszerességével, és ásványosságával hódít, minden egyes kortyban mást és mást fog felfedezni benne az, aki megkóstolja. A dűlő sokrétűsége miatt nagy kedvence a Royal Tokaji borászának, Osváth Fruzsinának is, akinek a Dűlőválogatás bora szép gyümölcseivel, kellemes hordós jegyeivel, és tartalmasságával tűnt ki, úgy, hogy ez egyáltalán nem ment az ihatóság kárára. Habár még csak hordómintaként szerepelt a kóstolón, az egyik legszebb Szent Tamás-dűlőből származó bort a Ferdinánd pincészetnél lehetett kóstolni, amely virágossága, ásványossága és a pont megfelelő mennyiségű maradékcukor miatt tetszett nagyon. Ha már eddig a mádi dűlők borairól volt szó, akkor a Barta pincészet 2013-as Öreg Király-dűlőből származó tétele sem maradhat ki, amely bár még nagyon fiatal, kétségtelenül nagyon szép lesz, valamint az Erzsébet pincének a Király-dűlő lankásabb területéről származó furmintja sem, amely szinte berobban a szájba, olyannyira tele van élettel.
Tállyán a Köveshegy és a Dongó megy most
Eddig csak Mádról volt szó, de mi történik akkor, ha egy mádi borászat Tállyára megy, mégpedig a Dongó-dűlőbe? Aki a végeredményét szeretné megkóstolni, annak a Szent Tamás Pincészetnél kell kopogtatnia, hiszen 2013-ban először készített a pincészet a tállyai dűlőben bort. Mégpedig nem is akármilyet, hiszen a pince borászának, ifj. Szepsy Istvánnak rögtön nagy kedvence lett a tétel, amely illatban könnyedségével, ízében viszont tartalmasságával ejtheti rabul a kóstolóját. Azonban Tállyán nem csak a mádiak, hanem a tállyaiak is egyre izgalmasabb dolgokkal rukkolnak elő. A kóstolón ilyen volt a Szent Benedek Pincészet Köveshegy-dűlőből származó bora, amely gyümölcseivel, virágosságával, és szép szerkezetével mutatta meg a Tállyában rejlő lehetőségeket. Homoky Dorottya, aki ezúttal a Görbe-dűlőből származó, frissen címkézett borát hozta el a kóstolóra, a Köveshegyről elmondta: nagyon szereti azt a dűlőt, és bízik benne, hogy egyszer majd fog tudni ott dolgozni, mert az egyik kedvenc tállyai területe.