Kusturica, Dragonforce és Rotfront a Félszigeten

2013. április 30. 10:46

Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra, a brit Dragonforce metálzenekar és a németországi Rotfront is fellép az idei erdélyi Félsziget Fesztiválon.

2013. április 30. 10:46

A július 18. és 21. között, Kolozsvár határában sorra kerülő rendezvényen a balkáni gypsy-punk műfajának megteremtője, Emir Kusturica és zenekara, a The No Smoking Orchestra július 19-én lép fel a nagyszínpadon – közölték hétfőn a szervezők. Emlékeztettek, hogy Kelet-Európa egyik legismertebb filmrendezője nemcsak a filmfesztiválokon, hanem a legnagyobb zenei fesztiválokon is visszatérő vendégnek számít, így például szinte minden évben ott van a Sziget világzenei színpadának főműsoridejében.

Az 1999-ben alakult brit Dragonforce zenekart leginkább arról lehet felismerni, hogy mindenkinél gyorsabb metálzenét játszanak. A londoni csapat zenéjét a dallamosság, a könnyen megjegyezhető refrének is jellemzik, amit szimfonikus- és kórusbetétek színesítenek. 2008-ban Grammy-díjra jelölték őket a legjobb metálzene kategóriában, majd népszerűségük korábban nem tapasztalt magasságokba ugrott a Through the Fire and Flames című dalukkal, amelynek klipjét több mint 50 millióan nézték meg az egyik népszerű videómegosztó portálon.

Az ukrán Jurij Gurzsij és a magyar Wahorn Simon által alapított Rotfront zenéjében egyedi módon ötvöződik az orosz reggae, a magyar garázsrock, a ska, a klezmer és a hip-hop. Ők másodszor lesznek jelen a Félszigeten. A szervezők korábbi bejelentése szerint a közönséget szórakoztatni fogja még Paul Kalkbrenner berlini dj, Benga brit dubstepelőadó és producer, a világzenét játszó N.O.H.A., a brit Kaiser Chiefs, a baszk Ska-P, a brit Luke Wilson (Utah Jazz), az olasz Gabriele Concas és Matteo Marini dj, az amerikai Marky Ramone's Blitzkrieg punkzenekar, valamint az osztrák Camo&Krooked drum and bass duó. Magyarországról a kőszegi Ocho Macho zenekar, Romániából pedig az első számú elektronikus formáció, a Suie Paparude lép közönség elé a Félszigeten.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!