Látogatóközpontot terveznek Füredre

2012. szeptember 04. 09:43

A balatonfüredi önkormányzat a Balaton élővilágát, a balatoni halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpontot tervez a Tagore sétányon. A tervek szerint a teraszos épületben egyebek mellett több látványos akvárium és foglalkoztató terem is lesz majd.

2012. szeptember 04. 09:43

A Balaton élővilágát, a balatoni halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpontot tervez a balatonfüredi önkormányzat a Tagore sétányon. A Balaton-parti település hivatalos honlapja szerint a tájba illő, teraszos épületben egyebek mellett több látványos akvárium és foglalkoztató terem várná az érdeklődőket. A tervek szerint az új turisztikai bemutató és látogatóközpont a sétány északi oldalára épülne, a jelenlegi vizesblokk helyére. Az épület pavilonszerű elemei egy belső udvart ölelnének át. A tornácos épület a Balaton jellegzetes építészetét idézné, különös tekintettel az 50-es évek második felében elterjedt modern, letisztult elemekre. A sétány nyugati részén igényes pihenőpark létesülne.

A tervezett család- és látogatóbarát turisztikai központ komplex környezetismereti bemutatóhely lenne, ahol édesvízi akváriumokban mutatnák be a Balaton élővilágát. Mellette lenne kültéri bemutató medence, valamint előadó-, foglalkoztató- és bemutató terem is – írja a balatonfured.hu. A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadnák valamennyi, a tóban élő hallal, a kisebb akváriumokban pedig kagylókat, ritka rákokat láthatnának az érdeklődők. A tervek szerint ladikot, hálót, lapátokat, régi varsát is kiállítanának. A látogatóközpontot pályázati forrásból valósítja meg az önkormányzat.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!