Négyen versenyeznek az Év Kiállítása címért

2011. május 04. 15:06

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület kiírta az Év kiállítása pályázatot, amelyre 17 múzeum, illetve muzeális intézmény jelentkezett.

2011. május 04. 15:06

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület a Paksi Atomerőművel kötött szerződésnek megfelelően tavaly kiírta az Év kiállítása pályázatot, amelyre 17 múzeum, illetve muzeális intézmény jelentkezett. A beadott pályázati anyagok alapján a zsűri (Prékopa Ágnes művészettörténész, a Műértő főszerkesztő-helyettese; Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum főigazgatója; Mányi István építész; Gózon Ákos, az Élet és Tudomány főszerkesztője; Horváth László, a Szolnok Megyei Múzeumok főigazgatója; F. Dózsa Katalin, a Budapest Történeti Múzeum címzetes főigazgató-helyettese; Tóthné Tímár-Geng Csilla tanár; Balázs György, a Pulszky Társaság volt elnöke) első körben 10 pályázatot tartott érdemesnek a továbbjutásra.

A bizottság azokat a kiállításokat választotta ki, amelyek új tudományos eredményeket mutattak be, kreatív módon alkalmaztak új technológiákat, szokatlan megközelítéssel fordultak témájukhoz, vagy olyan kiállítási programokkal egészültek ki, amelyek új látogatói réteget vontak be. A kiállítások, illetve a már nem működő kiállítások beküldött anyagának megtekintését követően a második körből az utolsó fordulóra négy kiállítás maradt versenyben.

A balatonfüredi Jókai Mór Emlékház Az arany ember című kiállítás (www.furedkult.hu); az óbudai Helytörténeti Múzeum Óbuda – egy város három arca című anyaga (www.obudaimuzeum.hu); a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum  Észak-magyarországi falu tájegysége; Időszaki kiállításként a „Felemelő század” program részeként indult kiállítássorozat, A lehetőségek országa – Polgárosodás a 19. századi Magyarországon című időszaki-utazó kiállítás maradt versenyben, amely Nyíregyházán június 5-éig még látható. A zsűri két hét múlva hozza meg döntését, a díjat május 21-én, a Múzeumok Éjszakáján adják majd át.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!