Irán cáfol: nem tiltották be Coelhót

2011. január 14. 10:55

Irán brazíliai nagykövete biztosította a dél-amerikai ország kormányát, hogy Paulo Coelho művei továbbra is elérhetők a perzsáknál. A világhírű író szerint viszont cenzúrázzák műveit.

2011. január 14. 10:55

Paulo Coelho hétfői blogbejegyzésben tudatta: iráni kiadója, Aras Hedzsászi tájékoztatása szerint a közel-keleti ország kulturális minisztériuma elrendelte könyveinek betiltását. Irán brazíliai nagykövete szerdai közleményében viszont azt állítja: az író művei kiadásának és árusításának tilalmáról szóló hírek nem igazak.

„Coelho könyvei nagy példányszámban kaphatók az iráni könyvesboltokban”
- jelentette ki a nagykövet. Antonio Patriota brazil külügyminiszter az ügy kivizsgálását kérte Irán brazíliai, illetve Brazília teheráni nagykövetétől. Paulo Coelho művei eddig hatmillió példányban fogytak el Iránban. Dilma Rousseff, Brazília új elnöke beiktatása után leszögezte: elődjénél kritikusabb lesz Iránnal szemben. Elődje, Luiz Inácio Lula da Silva ellenezte az ENSZ Biztonsági Tanácsa által 2010 júniusában elfogadott szankciókat, amelyekkel vitatott nukleáris programja miatt sújtották Iránt.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. január 15. 00:38
a kiadó jelezte, hogy kurvára nem fogynak a könyvek, de nem merte bevallani, hogy azért, mert a hülye muzulmánokat hidegen hagyják, hanem mert betiltották az irániak meg észre se vették....
morfondír
2011. január 14. 11:29
Guru bácsi most magyarázni fog, kedves gyerekek. Megtudjátok, hogy Irán miért ül a sírva a folyó partján, ill. miért akar meghalni. Addig ezoterikázik és sejtelmeskedik, szája szegletében megértő félmosollyal, hogy a végére kútba vetitek magatokat szomorúságotokban, de az eredeti témától mindenképpen eltereli figyelmeteket. A végén pedig úgy érzitek megmentett, mit megmentett, megváltott benneteket. Gondolatcentrifugájából kiszállva mosolyogva és boldogan bőgtök, mint a záporeső. Logikus, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!