„Allahu akbar”: interjúban fakadt ki Imane Khelif az őt ért támadások miatt

2024. augusztus 05. 08:41

Khelif szerint nem csak neki, de az egész családjának hatalmas megpróbáltatást jelentett a médiában megjelent kritikák és támadások kezelése.

2024. augusztus 05. 08:41
Olympic Games Paris 2024 - Boxing

Nyitókép: Mehmet Murat Onel / Anadolu via Getty Images

Először nyilatkozott a közelmúlt botrányaival kapcsolatban az algériai ökölvívó, Imane Khelif. A sportoló szerint az elmúlt időszakban számos megpróbáltatáson ment keresztül, ugyanis többen is megkérdőjelezték nemi hovatartozását – írta meg az Index.

Khelif szerint nem csak neki, de az egész családjának hatalmas megpróbáltatást jelentett a médiában megjelent kritikák és támadások kezelése. Elmondása szerint hetente mindössze két nap van, amikor tud beszélni a szüleivel, és csak remélni meri, hogy őket nem érinti meg olyan mélyen ez a felhajtás, mint őt. Az interjúban Khelif köszönetet mondott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is, amiért határozottan kiálltak mellette. „Tudom, hogy az Olimpiai Bizottság igazságot szolgáltatott nekem, és örülök ennek a jogorvoslatnak, mert az megmutatja a valóságot” – tette hozzá.

Az interjú során többször is hangsúlyozta, hogy nem hagyja, hogy a pletykák vagy a vádaskodások eltántorítsák céljától, hogy megszerezni Algéria első olimpiai aranyérmét női ökölvívásban.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Khelif igyekszik kizárni a róla megjelenő híreket, és nem követi a közösségi médiát sem.

Üzenem a világ minden emberének, hogy tartsák tiszteletben az olimpiai alapelveket és az olimpiai chartát, és tartózkodjanak a sportolók zaklatásától, mert ennek hatalmas hatásai vannak. Tönkre teheti az embereket, megölheti az emberek gondolatait, szellemét és elméjét. Megoszthatja az embereket. És emiatt arra kérem őket, hogy tartózkodjanak a zaklatástól

– nyilatkozta Khelif a SNTV nevű csatornának.

Imane Khelif következő párizsi mérkőzésén a thaiföldi Janjaem Suwannapheng ellenfele lesz. Ha Khelif ismét győz, pénteken már az aranyért küzdhet. „Aggódnak értem, de ha Isten is úgy akarja, ez a válság egy aranyéremben csúcsosodik ki, és ez lenne a legjobb válasz” – tette hozzá a sportoló, aki azzal kapcsolatban, hogy alávetette-e magát a doppingvizsgálatokon kívül más vizsgálatoknak is, nem kívánt nyilatkozni. Nyilatkozatát „Allahu akbar”, azaz „Isten a leghatalmasabb” felkiáltással zárta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamilla
2024. augusztus 13. 12:02
nem elég nőnek lenni , annak is kell látszani. érdekes, hogy a többi kb 5000 női versenyzőnél nem merlültek fel kételyek. vajon miért???
alenka
2024. augusztus 06. 13:18
Szerintem ne akarj Allah- hal talizni, mert úgy tökön rúg, hogy az univerzum összes csillaga a szemed előtt lesz!!!
Hohokam
2024. augusztus 05. 14:31
Ez az arc.... rettenet. Eresszenek rá egy gorillát, de tán még egy csimpánz is letépné a fejét, az javítana rajta.
Martell 2
2024. augusztus 05. 13:46
Sajnáltatja magát a köcsög, pedig a nők az áldozatok akik ellene bokszoknak, a fő bűnös a mocskos woke NOB.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!