Mindkét amerikai elnökjelölt komoly kritikát kapott a Vatikánból

2024. szeptember 13. 21:40

Mind a migrációellenesség, mind pedig az abortusz kapcsán kritikák merültek fel a pápa részéről.

2024. szeptember 13. 21:40
null

Nyitókép forrása: az Ultimate Bucket List YouTube-oldala

Ferenc pápa kritikát fogalmazott meg Donald Trump és Kamala Harris politikai elképzeléseivel kapcsolatban. A katolikus egyházfő kérdésről a Szingapúrból Rómába tartó repülőúton nyilatkozott az újságíróknak – írta meg a Sky News.

A pápa egyrészt kritikával illette Trump volt amerikai elnök azon elképzelését, amely számos bevándorló kitoloncolását célozza meg. Ugyanis az egyházfő szerint a migráció mint jog a Szentírásban is szerepel, ezért nem szabad figyelmen kívül hagynia a politikának sem az idegenek befogadására vonatkozó bibliai felhívást.

Az „abortusz merénylet”

Ugyanakkor Ferenc pápa a jelenlegi alelnök, Kamala Harris abortusszal kapcsolatos politikáját is kritizálta. Az abortuszt „merénylethez” hasonlítva hangsúlyozta, hogy 

az abortusz egy emberi lény megölése. Lehet, hogy tetszik ez a szó, vagy nem, de ez gyilkosság.

A közelgő amerikai választások kapcsán Ferenc pápa arra buzdította a katolikusokat, hogy „a kisebbik rosszat válasszák.” Hozzátette, hogy „szavazni kell, és a kisebbik rosszat kell választani.”

Ki a kisebbik rossz, a nő vagy a férfi? Nem tudom.”

– tette hozzá a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa szerint mindkét politikai álláspont problémás, mondván: „Mindkettő az élet ellen van, akár az, aki kiutasítja a migránsokat, akár az, aki támogatja a csecsemők megölését.” Végezetül kijelentette, hogy ő maga nem amerikai állampolgár, így nem fog részt venni a választásokon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. szeptember 13. 23:58
A pápa csak ne ugasson bele más országok belügyeibe! Foglalkozzon a híveivel, a többiekről meg le lehet szállni!
Gubbio
2024. szeptember 13. 22:59
Egyszerű a válasz (ebben az esetben). A rossz: Kamala Harris. A jó: Donald Trump. Azért az, hogy valaki "nő" (?) létére HARSÁNYAN RÖHÖGVE az abortuszt pártolja, elég hajmeresztő. Mondjuk úgy: istenkáromlás.
mandala-3
2024. szeptember 13. 22:57
MIndkét elnökjelölt ugyanazt kérdezi a pápától : hány hadosztálya van ?? Szabadon sztálintól.
Pneumaticus
2024. szeptember 13. 22:29
Szörnyű politikai nyilatkozat! Egy migráns kiutasítása nem egyenlő a megölésével! Nyilván az abortusz milliószor rosszabb. És ezt ő pápaként nem tudja, nem látja! Szégyen! A másik: a Biblia sehol nem beszél tömeges illegális migránsok befogadásáról. Egyes embereknek, bajban lévő családoknak segíteni kell. De tömegek a Biblia szerint sem jöhetnek be illegálisan. Szégyen, hogy egy pápa ezt nem tudja, és még hamisan az Isten szavára hivatkozik. Szégyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!